Ziccer

Az Olympiakosz elleni párharcon nem nagyon látszott, hogy előrébb lépett volna a Fradi

Kettős vereséggel esett ki a Ferencváros a Konferencia Ligából, miután idegenben és hazai pályán is 1-0-ra kapott ki a görög Olympiakosztól. Milyen volt a Fradi európai kupaszereplése? Erről beszélgettünk.

Az őszi veretlenül megvívott csoportkör, az egyenes kieséses szakasz újbóli elérése után nem is kiesés ténye a fájó, azt tekinthetjük a két csapat játékoskeret minősége közti papírformának. A jövőre nézve sokkal inkább a magyar bajnok Groupama Arénában mutatott játékának reménytelensége az aggasztó. A Ziccerben ezúttal Hajdu Attilával, a Ferencváros korábbi tízszeres válogatott kapusával, és Marosi Gergellyel, a Sport24 állandó szerzőjével a párharc tanulságait boncolgattuk. Azt, hogy

  • 180 perc alatt miért nem sikerült tiszta gólhelyzetet kialakítaniuk a zöld-fehéreknek?
  • Edzői mankó hiánya, vagy az ellenfél kvalitása miatt nem tudták a Fradi-játékosok földön kihozni a labdát, és követtek el tucatnyi ki nem kényszerített – vagy éppenséggel kikényszerített – hibát?
  • Miközben a 2023/24-es évadban már három edzőt elfogyasztó, a helyi lapok szerint januárra teljesen széteső játékot produkáló görög sztárcsapatot az athéni odavágó előtt három nappal kinevezett új spanyol edző, José Luis Mendilibar rövid idő alatt gatyába rázta és szemmel látható fejlődést ért el a két Fradi-meccs alapján is, ugyanez igaz-e a túloldalon Dejan Stankovic esetében, aki ugyan szezon közben ugrott be, de már egy teljes téli felkészülést levezényelt?
  • Milyen irányba mutat a Ferencváros eredményességi hullámgörbéje?
  • Európában ez az EKL/EL tavaszi egy forduló a magyar bajnok üvegplafonja? Ha nem, milyen játékos- és edzőpolitika, mekkora költségvetés szükséges az előrelépéshez? Ha tovább nő a büdzsé, ezzel a játékosok fizetése, az okozhat-e feszültséget az átpolitizált magyar futball szurkolói, közéleti szintjén?
Kapcsolódó
Miért esett ki két vereséggel a Fradi? – elemzés az Olympiakosz elleni párharcról
Gólt sem tudott szerezni az Olympiakosz ellen (0-1, 0-1), így elbúcsúzott a Konferencia Ligától a Ferencváros. A görögországi mérkőzésen elszenvedett szoros vereséget követően a magyar bajnok a visszavágón sem tudott veszélyes lenni.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik