Ziccer

Prukner László: Egy magyar edzőbe mindig bele lehet kötni a jelene vagy a múltja miatt

Míg 2011 előtt csak olykor-olykor alkalmaztak külföldi edzőt a magyar futballklubok, azt követően, pláne a bajnokság 12 csapatosra szűkítése óta átlagosan fele-fele az arány a hazai és a külföldi szakemberek közt. Az előző bajnokság végén csak öt kispadon ült magyar szakember, míg jelen pillanatban valamivel szebb a kép, hét magyar irányít ugyanis NB I-es csapatot.

Prukner Lászlóval, az MLSZ korábbi edzőképzési vezetőjével, a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszék jelenlegi labdarúgás-csoportvezetőjével, illetve Aranyossy Áronnal, a 24.hu sportszerkesztőjével a Ziccerben azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy

  • minőségi oka van, azaz felfogható kritikaként, netán a 2012 óta jelentősen megnőtt állami forrás a magyarázata, vagy csak a nemzetközi tendenciát követi a magyar foci azzal, hogy nincs több magyar edző az NB I-ben?
  • Hol van, miért nincs nyoma az új hazai edzőgenerációnak?
  • Hogy lehet, hogy a magyar futballban egymás mellett két edzőképzés zajlik, és többet ér az UEFA licences diploma, mint az egyetemi képzés?
  • Van-e olyan magyar edző, aki hasonlóan sikeres lenne a Fradival, mint Szerhij Rebrov, Sztanyiszlav Csercseszov, vagy most éppen Dejan Stankovic?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik