Ziccer

Tényleg Garancsi István tulajdonos lenne a Fehérvár FC lejtmenetének az oka?

Pénteken a Fehérvár FC hivatalosan is elismerte azt, amit már mindenki tudott: Juhász Roland, a klub legutóbbi sportigazgatója a harmadosztályú ESMTK elleni kupakudarcot (1-0-s vereség) követő hétfőn benyújtotta a lemondását, amit a vezetőség elfogadott. A klubot 2007 óta tulajdonló Garancsi István csapata a sikereket hozó első évtized után, a 2018-as bajnoki cím óta egyre meredekebb lejtőre került.

A klub az elmúlt öt évben három sportigazgatót és hét vezetőedzőt fogyasztott el, csak az utolsó három évben hatot, nyáron szinte kiesett az élvonalból. A Ziccerben Székely Saroltával, az mfor.hu gazdasági újságírójával és Ember Norberttel, a Vidit is közelről követő Oldalvonal közösségi csatornák szerkesztőjével arról beszélgettünk,

  • a Garancsi-időszakban milyen gazdasági háttérrel, mi történt futballvállalkozás címen?
  • Identitásvesztés, szakmai hozzá nem értés, vagy ahogy a polgármester, Cser-Palkovics András fogalmazott, a „gazdátlanság és az elkötelezettség teljes hiánya” az eszeveszett lejtmenet oka?
  • A fehérvári közgyűlés miért csak az utánpótlás focira szavaz meg támogatást?
  • A MOL nyári hangos távozása után szeptemberre miért hagyta el csendben a tulajdonos, Garancsi István két cégét kivéve az összes többi támogató a csapatot?
Kapcsolódó
Mérhetővé vált a futball X-faktora, ami benne van Szoboszlaiban, Kerkezben, de másokban nincs
A holland AZ Alkmaar nemcsak Kerkez Milost értékesítette idén nyáron, hanem tetemes összegért, 58,87 millió euróért adott el átlag 23,5 éves labdarúgókat.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik