Ziccer

Dzsudzsák Balázs az NB I-ben nincs hozzászokva, hogy így presszingelik

A Rapid Wien a Nagyerdei Stadionban, telt ház előtt verte bucira a DVSC-t (0-5) a Konferencia Liga selejtezőjében. A debreceniek kupakiesése ismét felvet egy csomó kérdést.

Az NB I bronzérmesének európai kupabúcsúja kapcsán az Újpest korábbi U-válogatott labdarúgóját, az 1997-től Ausztriában futballozó, majd 2009-től napjainkig több első és másodosztályú klubnál edzőként, elemzőként, sportigazgatóként dolgozó Tiefenbach Tamást arról faggattuk a Ziccerben, hogy

  • az első meccs debreceni szempontból biztató játéka és a 0-0-ás végeredmény után minek köszönhető az, hogy az osztrák bajnokság tavalyi 4. helyezettje hazai pályán üti ki a Lokit?
  • Vajon ekkora lenne a különbség az osztrák és a magyar első osztály játékstílusa, ritmusa között?
  • A Ferencvárost is beleértve miért tűrik a magyar klubcsapatok szemmel láthatóan nehezen a gegenspressinget?
  • Miért nincs sokkal több saját tehetsége, a technikai tudása, taktikai érettsége okán, nem pedig a fiatal ajánlásnak köszönhetően pályára lépő 18-20 éves labdarúgó az NB I-ben és az NB II-ben?
  • Hogyan képezi ki az osztrák utánpótlás a gyerekeket arra, hogy ne érje őket meglepetésként a felnőtt futball magasabb játékintenzitása, fizikai és taktikai követelménye?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik