Ziccer

„Ha a nemzetközi szintet az Eb-n tapasztalja meg először a magyar gyerek, nem fog tudni focizni ellene”

A magyar rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon már nem érdekelt a korosztályos válogatottunk – kiemelkedő módon három meccsen nyolc gólt rúgott, de közben kilencet kapott a csapat, így nem jutott tovább csoportjából.

Belvon Attila szövetségi kapitánnyal, és Kiss Baranyi Sándorral, a Ferencváros labdarúgó-utánpótlásának szakmai igazgatójával a kontinenstorna apropóján kicsit mélyebben áttekintettük a magyar képzés közelmúltbeli helyzetét és jelenlegi tendenciáit.

  • Miért lehet az, hogy miközben a belga, a német, az angol utánpótlásreform bevezetése után tíz évvel valamennyi országban megjelent az első „aranygeneráció”, nálunk 11 évnyi kiemelt állami támogatás ellenére is csak egy-egy játékosban látszik a megtérülés?
  • Miért hullámzott az irányvonal, mi lett a sorsa a régiós kiválasztásoknak, a 2014-re elkészült és Dárdai Pál nevével fémjelzett utánpótlás-fejlesztési tervnek?
  • Milyen minőségű a képzés akadémiai szinten, és hogyan működik jelenleg a kiválasztás az U-válogatottaknál?
  • Mit jelent, hogy miközben a mi fiaink „most találkoztak először a focival”, az ír, a walesi és a lengyel csoportellenfelek is felnőttesen futballoztak?
  • Megfelelő minőséget biztosít-e a klubokban folyó napi munka, a bajnoki rendszer, szükséges lenne-e nemzetközi tornák során részt venni 19 éves korig?
  • Mi a konklúziója a jelenlegi U17-es válogatott Eb-szereplésének, lesz-e ebből a generációból legalább egy labdarúgó, aki idővel a felnőttválogatott mezét is magára húzhatja?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik