Ziccer

„15-20 éve ciki volt a magyar válogatottban játszani, most megtiszteltetés”

Nemcsak itthon, de a nemzetközi futballban is elismerést váltott ki a magyar labdarúgó-válogatott eddigi szereplése a Nemzetek Ligája elitdivíziójában. Az angolverés eufóriája után pár nappal, immár kicsit lehiggadva az egykori válogatott Farkas Balázzsal, illetve a Sport24 szakértőjével, Bakos Kristóffal arra teszünk kísérletet, hogy a realitás talaján maradva beszéljük át, mi is történt.
  • Minek köszönhető, hogy amíg 1987-2017 között 19 top10-es csapat ellen lejátszott meccsen 0 győzelem, 4 döntetlen és 15 vereség a mutató, és a megszerezhető pontok 7 százalékát gyűjtöttük be, addig Marco Rossi kapitánysága óta 9 találkozón 2-4-3, és 37 százalék a mérleg?
  • Miben lépett előre az olasz edzővel a válogatott a tavalyi Eb-csoportmeccsek sikeréhez képest?
  • Mi az oka annak, hogy míg a korábban a támadójátékunkat kevés, és minőségét tekintve kis helyzet jellemezte, addig a korábbi 0,32-1,03 közötti xG-mutatónk ezen a négy meccsen már 0,6-1,97 között mozgott?
  • Tud-e még innen továbbfejlődni a magyar labdarúgó-válogatott? Ha igen, hol, miben kell előrelépni?
Kapcsolódó
Szintlépés: óriási küzdőből óriásölővé vált Rossi válogatottja
A tavalyi bravúrok emléke is élénk még, de az elmúlt két hétben olyan fejlődést láttunk, amire a válogatott játékosait és stábját kivéve aligha számított bárki. A remek eredmények a következő Eb-selejtezők sorsolásán első kalapba repíthetik a magyar válogatottat, a támadójátékban elért látványos javulás pedig áttörést jelenthet, akkor is, ha a bravúrok sora aligha fenntartható a végtelenségig.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik