Sport

Felrobbant kukta miatt akár meg is vakulhat az olimpiai bajnok bunyós

Steve Marcus GETTY IMAGES NORTH AMERICA Getty Images via AFP
Steve Marcus GETTY IMAGES NORTH AMERICA Getty Images via AFP

Nehéz csata előtt áll Guillermo Rigondeaux, akinek most a ringen kívül kell küzdenie azért, hogy ne érjen véget profi bokszpályafutása.

Kapcsolódó
Elmaradhat Saúl Álvarez címmérkőzése a háború miatt
Az orosz kihívó miatt elmaradhat az összecsapás.

A 41 éves kubai sztár 2000 és 2005 között két olimpiai (2000, 2004) és két világbajnoki (2001, 2005) címet szerzett az amatőrök között, majd miután elhagyta hazáját és az Egyesült Államokba költözött, 2009-ben a profik közé lépett.

Eddigi 24 mérkőzése közül 20-at megnyert, háromszor kikapott, legutóbb február 26-án, a Dubajban rendezett mérkőzésen egy fiatal Fülöp-szigeteki bunyóstól, Vincent Astrolabiótól.

Hazatérve Miamiba azonban szörnyű baleset érte, a hírek szerint babot szeretett volna főzni, azonban a kuktája felrobbant, és az arca, valamint mindkét szeme súlyos égési sérülést szenvedett.

„A legrosszabbra gondoltunk, mert az arca és a szemei nagyon rosszul néztek ki a robbanás után. De reméljük, hogy felépül” – nyilatkozta a floridai El Nuevo Heraldnak menedzsere, Alex Bornote.

A menedzser elmondása szerint Rigondeaux több szemvizsgálaton is átesik majd, abban reménykednek, hogy csak a retinája sérült meg. Ám ha valami komolyabb problémát találnak nála az orvosok, az műtétet igényelne.

Most az a fontos, hogy teljesen visszanyerje látását, a sportpályafutásáról ráérünk utána dönteni

– tette hozzá Bornote, aki szerint a legrosszabb esetben Rigondeaux akár látása 80 százalékát is elveszítheti, ami egyet jelentene a bokszkarrierjének végével.

Az ESPN szerint a sportoló állítólag már lát fényeket és árnyakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik