Ziccer

„A sportnak most lett hirtelen büdös és véres az orosz pénz”

Miután kitört az orosz-ukrán háború, a nemzetközi sportszövetségek szinte azonnal elvették Oroszországtól azokat a nagy világeseményeket, amelyek rendezését korábban odaítélték, majd szankcionálták az orosz sportolókat is. De vajon mennyire meglepő ez a gyors, határozott reakció?
  • Helyes-e ez a drasztikus fellépés, miközben a sport, az olimpia eszmeisége éppen a békés versengésről, a népek közötti híd megteremtéséről kellene szóljon?
  • Korábban se a falklandi, se az afgán, se az iraki háború alatt nem tiltották el az adott ország területére fegyverrel bevonuló nemzet sportolóit. Miben más a mostani helyzet?
  • Helyes-e, hogy a magyar sport meglepően visszafogott a témában?
  • Az orosz állami cégek, és az oligarchák szponzori, reklámpénze visszautasításának milyen közép- és hosszú távú hatása lehet a nemzetközi sportvilágra?
  • Vajon elvesztheti Oroszország a vezető sportnemzet szerepét?

Az események viharában a Ziccerben Kele János közgazdász és Kulcsár Krisztián, a MOB korábbi elnöke keresi a válaszokat.

Kapcsolódó
Rácsapódott az ajtó az oroszokra a sportvilágban, és ez számtalan kérdést vet fel a futballban is
Régen látott szankciósorozattal sújtották a nemzetközi sportszövetségek Oroszországot az Ukrajna ellen indított inváziója miatt: a történelemben alig-alig fordult elő, hogy egy állam sportpáriává vált, márpedig az oroszok efelé tartanak. A világ egyik legnagyobb sporthatalma ellen hozott korlátozások kapcsán rengeteg kérdés vetődik fel, a következmények – még ha a labdarúgásra szűkítjük is a fókuszt – nehezen beláthatóak.

A kiemelt képen Roman Abramovics látható, aki 2003 óta volt a Chelsea tulajdonosa, de bejelentette, eladja a klubot.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik