Ziccer

„Az európai topkluboknak nem hiányzik a kiszámíthatatlanság”

Jót tesz a Bajnokok Ligájának, hogy a meccsek negyede előre lefutott? Nagyon úgy tűnik, hogy végleg kettészakad az európai topfutball. Erről is beszélgettünk a Ziccerben.

A héten négy egyenes kieséses mérkőzéssel visszatért az európai csúcsfutball. A Manchester City egy ötöst gurított Lisszabonban a Sportingnak, a Liverpool Milánóban kettőt az Internek, míg a PSG otthon verte a Real Madridot (1-0). Egyedül a Salzburg okozott meglepetést azzal, hogy hazai pályán majdnem elcsípte a Bayern Münchent (1-1). A két játéknap mérkőzései, de leginkább a 0-5-ös kiütés kapcsán a heti Ziccerben Marosi Gergely, Dajka Balázs és Kálnoki Kis Attila arról beszélgetett,

  • miért van az, hogy az elmúlt tíz évben minden negyedik BL-csoportkörös vagy egyenes kieséses találkozó minimum háromgólos különbséggel záródik?
  • Ha ennyire lefutott a meccsek negyede, eladható-e a nézőknek, hogy a BL a világ „legjobb futballja”?
  • Mindez azt is jelenti egyben, hogy végleg kettészakadt a topfutball? Ma már a krémnek is van krémje, ezért tényleg jobb lenne Szuperliga néven a legjobbak egymás elleni játékát nézni?
  • Hol van ebben a tagozódásban a magyar klubfutball helye?
Kapcsolódó
Sok sima, kevés fordított – folyamatosan szállítja az érveket a BL egy szuperligához
Ebben az évadban minden negyedik BL-meccs izgalommentes, és ez nem új jelenség: az elmúlt bő tíz évben nagyon megszaporodtak a sima és kiütéses találkozók. De mikortól okoz ez gondot a klubfutball csúcstermékének?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik