Ziccer

Szolidaritás vagy gyarmatosítás? Így mutat utat a futballnak a Premier League

A Manchester United és a Liverpool vezetése segítő kezet nyújtott volna az angol futball alacsonyabb osztályainak, de a pénzükért cserébe korlátlan hatalmat kértek. Merre vezet a futballevolúció következő lépcsőfoka? A javaslatot végül elvetették, ennek ellenére a téma megér egy kivesézést, ahogyan a káoszbajnokság eddigi történéseit is érdemes megvitatni. Kele János és Kálnoki Kis Attila vendége ezúttal a Premier League-rajongó DigiSport-kommentátor, Szarka András volt.

Komoly reformtervvel állt elő a Manchester United és a Liverpool:

  • a javaslat szerint a 2022/23-as szezontól kezdve a PL-ben 20 helyett 18 együttes szerepelne, csak két biztos kieső lenne, a harmadik legrosszabb helyen végző csapat pedig osztályozót játszana.
  • mindemellett eltörölnék a szuperkupát (Community Shield), illetve a Ligakupában sem vennének részt a legmagasabb osztályban szereplő csapatok.
  • a terv alapján a Premier League-nek át kellene adnia a televíziós jogdíjak negyedét az Angol Labdarúgóligának (EFL), amely ezen kívül további 250 millió fontot kapna előlegként a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére.

A javaslatot végül elvetették, ennek ellenére a téma megér egy kivesézést, ahogyan a Premier League eddigi szezonja is.

A Ziccer korábbi adásait ITT találja.

Kiemelt kép: RUI VIEIRA / POOL / AFP

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik