Sport

Egy bringás lezuhant a hídról, egyet meg az autó ütött el verseny közben

Jakob Fuglsang győzött az országúti kerékpárosok lombardiai körversenyén, amelyen Valter Attila személyében először volt magyar résztvevő, írja az MTI. Az idény második nagy egynapos klasszikusán nem csak a dátum volt szokatlan, ugyanis a hagyományosnál rövidebb táv, 231 kilométer várta a mezőnyt.

A viadalt egy súlyos baleset is beárnyékolta: az előzetesen a legnagyobb esélyesek közé sorolt Remco Evenepoel az élmezőnnyel haladva átbukott egy kőhíd korlátján, majd több métert zuhanva egy fákkal és kövekkel borított mély árokba esett. A múlt vasárnap befejeződött lengyel körversenyen győztes 20 esztendős belga tehetséget nyakmerevítőben, hordágyon szállította el egy mentőautó, de eszméleténél volt. Evenepoelt a comói kórházba szállították, továbbra is tudatánál van. Az orvosok megállapították, hogy eltört a medencecsontja és a tüdeje is megsérült. A versenyző éjszaka megfigyelésre a kórházban marad, majd vasárnap hazautazik Belgiumba.

A német bajnok Maximilian Schachmann pedig a hajrában egy váratlanul kihajtó autóval ütközött, ő a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

Valter, a CCC 22 esztendős bringása a 11. pozícióban záró Alessandro De Marchi segítőjeként – a Gran Piemontén elért 10. helye után – ezúttal 33 és fél perc lemaradással, időlimiten túl ért célba.

Lombardiai körverseny, Bergamo-Como, 231 km

1. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 5:32:54 óra
2. George Bennett (új-zélandi, Jumbo-Visma) 31 másodperc hátrány
3. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana) 51 mp h.

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik