Sport

Súlyos vesebetegségét és a kritikákat is legyőzte a dartsvébé női sztárja

Megvan a dartsvébé új sztárja, Fallon Sherrock az első női játékos lett, aki meccset nyert a PDC által lebonyolított év végi tornán.

Itt az első női dartsos, aki meccset nyert a PDC-vébén
Jegyezzük meg a nevet: Fallon Sherrock.

A 25 éves Sherrock a szerdai napot a Jó Reggelt Nagy Britannia! nevű tévéműsorban kezdte, ahol újabb férfit győzött le dartsban, igaz, a műsorvezető Piers Morgan ellen jóval könnyebb dolga volt, mint az első fordulós vb-rivális, Ted Evetts ellen.

Sherrock 17 évesen már tornát nyert ikertestvére, Felicia Blay oldalán, pedig édesanyjuk azt nyilatkozta, hogy kettőjük közül Fallont eleinte nem nagyon érdekelte a darts. Aztán valami átkattant nála, és elkezdett nagyon komolyan foglalkozni a sportággal, jöttek is a tornagyőzelmek egymás után. 2014 megszületett a fia, Rory, de ő így sem állt le, és 2015-ben döntőbe jutott a BDO női vébéjén, de 3-1-re kikapott Lisa Ashtontól.

Hat hónappal a fia születése után vesebetegséget diagnosztizáltak nála, de hiába szedett gyógyszereket, folyamatosan a mellékhatásoktól szenvedett.

A mellékhatásoktól úgynevezett holdarcom lett, felduzzadt az arcom. Amikor a BDO-vb-n a meccseimet mutatta a tévé, rengeteg kritikát kaptam, hogy miképp nézek ki. Amikor negatív bírálatot kaptam, megpróbáltam nem odafigyelni rá. Nem rágódtam azon, ha valaki mondott valamit, mert nem befolyásolta az életemet. Azt hiszem, ez a hozzáállás erősítette a jellememet

idézi a vébét itthon közvetítő Sport TV oldala Sherrock nyilatkozatát erről a nehéz időszakról.

Szerencsére idővel sikerült a szervezetének megbékélnie a gyógyszerekkel, az arca is visszanyerte eredeti formáját, ő pedig ismét a dartsra koncentrálhatott. Látva, mennyire jól dobott Evetts ellen, az osztrák Mensur Suljovic sem mehet biztosra ellenfele, főleg, hogy az Alexandra Palace közönsége várhatóan ismét Sherrockot buzdítja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik