Sport

Milák edzője: Még mindig nem akarok hinni a szememnek

Milák Kristóf nyert már három ifjúsági olimpiai bajnoki címet, volt már világbajnoki ezüstérmes 100 pillangón (ráadásul hazai közönség előtt, hiszen a 2017-es budapesti vizes vébén lett második), és Európa-bajnoknak mondhatta magát 200 pillangón. Pályafutása legnagyobb dobását azonban a kvangdzsui vizes vébén mutatta be, amikor bődületes világcsúccsal nyert 200 pillangón.

Milák Kristóf szenzációs világcsúccsal világbajnok
Őrült nagyot úszva, világcsúccsal szerezte meg élete első világbajnoki címét a fiatal magyar klasszis.

Milák azt mondta, mikor meglátta az eredményét, kicsúszott egy „Úristen!” a száján, edzője, Selmeci Attila pedig úgy fogalmazott, még mindig nem akar hinni a szemének.

A döntő előtt azt mondtam neki, 1:52.5-ös idővel lehet nyerni, de azt nem képzeltem volna, hogy 1:50-nel kezdődik majd az ideje. Le a kalappal előtte! Amikor megláttam, hogy Chad le Clos milyen erősen kezd, féltem, hogy Kristóf nem bírja végig, hogy be fog savasodni, de az eredmény önmagáért beszél. Óriási csodát művelt ez a gyerek!

– mondta Selmeci.

Az edző azt is kifejtette, hogy borzasztóan ideges volt, és nagyon kellett koncentrálnia, hogy ezt ne mutassa Milák felé, mert nem akarta kizökkenteni.

A melegítés előtt csak egy-két szót mondtam neki, nem akartam megzavarni. Aztán amikor kijött a medencéből a melegítés után, jelezte, hogy nem lesz gond, mester. Megnyugodni ettől sem tudtam, legalább kétszáz volt a pulzusom, persze próbáltam leplezni

– mondta Selmeci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik