Sport

Milák: Megijedtem, aztán elkezdtem menni

A brit Adam Peaty után Milák Kristóf lett a második, aki világcsúcsot úszott a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

A 19 éves úszó Michael Phelps 2009-es világcsúcsát adta át a múltnak, amikor a 200 méteres pillangóúszás döntőjét 1:50.73 perces idővel nyerte meg.

Milák Kristóf szenzációs világcsúccsal világbajnok
Őrült nagyot úszva, világcsúccsal szerezte meg élete első világbajnoki címét a fiatal magyar klasszis.

Milák az MTI-nek azt mondta, jobban esik, hogy Phelps világcsúcsát döntötte meg, mintha bárki mást taszított volna le a trónról, az úszását pedig az óriási világrekord ellenére nem értékelte tökéletesnek, mert a fal nem jött ki jól.

Hogy miként jött össze a világcsúcs? Fogalmam sincs, erre most nem tudok válaszolni. Még ki kell értékelnem magamban az úszást és meg kell néznem a részidőket. Megláttam, hogy Chad le Clos ránk ver egy testhosszt az első forduló után, és akkor megijedtem, aztán elkezdtem menni. Tudtam, hogy tapadnom kell rá, de nem gondoltam, hogy ennyire megindul. Kellett ő is ahhoz, hogy meg tudjam úszni ezt az időt, nagyon nagy segítség volt az első százon, aztán a második százat már magamban kellett leúsznom úgy, ahogy edzéseken

– idézte Milákot a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala.

Az újdonsült világbajnok azt mondta, kicsúszott egy „Úristen!” a száján, amikor meglátta az időeredményét.

Aztán tett egy meglepő kijelentést, amikor azt mondta, szenvedett már eleget a pillangóval, úgyhogy megérdemli, hogy készüljön a gyors-, illetve hátúszásra is.

Az éremátadás után az M4 Sportnak azt nyilatkozta, két-három éve készült arra, hogy világcsúcsot ússzon, de a döntő előtt nem akart erre gondolni, mert azzal terhet pakolt volna magára.

„Valaminek most vége van, az életem egy szakasza most lezárult. Új korszak kezdődik a világbajnoki címmel, és szeretnék más úszásnemekben is ilyet nagyot villantani”.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik