Sport

A padlóval megismerkedve győzött a britek üvegállú kedvence

A britek korábbi kisváltósúlyú világbajnok, Amir Khan áprilisban 45 másodperc alatt lerendezte a kanadai Phil Lo Greco elleni meccset, most pedig Birminghamben lépett ringbe, ellenfele a kolumbiai születésű, de Kanadában élő Samuel Vargas volt.

A meccs második menete olyan tartalmasra sikerült, hogy azt akár egy bokszot népszerűsítő kampányban is levetíthetnék.

A menet azzal kezdődött, hogy a dinamikusabbnak tűnő Khan a padlóra küldte Vargast, aki felkelt ugyan, de nehéz pillanatokat élt át, mert a brit folytatta a rohamokat.

Vargas azonban kihúzta a menet végéig, sőt másodpercekkel a gong előtt egy hatalmas ütéssel ezúttal ő padlóztatta Khant, aki örülhetett, hogy a pihenő alatt rendbe tudta hozni magát.

A menet egyébként Khan rajongóinak és ellendrukkereinek is adott bőven muníciót, az egyik tábor azt mantrázza, hogy övé a leggyorsabb kéz, a másik pedig azt, hogy Khan üvegállú, nem bírja eléggé az ütéseket, nos, mindkettőre láthattunk példát.

A harmadik menetben Khan ismét le tudta ütni Vargast, de innentől lelassult a tempó, és végül végigment a 12 menet.

6:44-nél, 9:22-nél és 11.40-nél látható a három leütés:

Khant egyhangú pontozással (119-108, 119-109, 118-110) hozták ki győztesnek, 33 sikerét aratta ezzel, a statisztikájában még 4 vereség szerepel. A meccset vérző orral végigbokszoló Vargas 29 győzelme és 2 döntetlenje mellé negyedik vereséget gyűjtötte be.

A meccs után Khan azt nyilatkozta, honfitársát, a csatát a helyszínen megtekintő Kell Brookot, vagy a Fülöp-szigeteki klasszist, Manny Pacquiaót szeretné következő ellenfélnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik