Sport

NBA: megállíthatatlan a Boston?

A Boston Celtics nagyon elkapta a fonalat: zsinórban a 13. győzelmét aratta a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA).

A Boston – mint a liga legjobb formában lévő csapata – zsinórban 13. győzelmét aratta, miután 99-88-ra elpáholta a vendég Indiana Pacerst. A bostoniak sorában három játékos is 18 pontot szerzett, de Paul Pierce a hozzá hasonlóan “termelő” Nate Robinson és Glen Davis teljesítményét is felülmúlta azzal, hogy a pontjai mellé még 10 lepattanót és 12 assziszt is szerzett, és ezzel az alapszakaszban hatodik, összességében hetedik tripla duplát jegyezte a pályafutása során. Az újabb Celtics-siker értékét növeli, hogy a bokáját fájlaló Rajon Rondo ezúttal sem játszhatott.

Amíg Pierce Bostonban, addig Grant Hill az Oklahoma City Thunder otthonában parádézott, szezoncsúcsot jelentő 30 ponttal és 11 lepattanóval segítette győzelemhez Phoenix Sunsot. A nap legtermékenyebb játékosa címet David West, a New Orleans Hornets kosarasa érdemli ki, ugyanakkor 32 pontja ellenére az övéi a hosszabbításban vereséget szenvedtek a Detroit Pistons vendégeként, ezzel két győzelem után kénytelenek voltak újra vesztesként lejönni a pályáról.

NBA, alapszakasz, 55. játéknap:
Boston Celtics-Indiana Pacers 99-88
New Jersey Nets-Atlanta Hawks 89-82
Detroit Pistons-New Orleans Hornets 111-88, h.u.
Toronto Raptors-Los Angeles Lakers 110-120
Sacramento Kings-Houston Rockets 93-102
Oklahoma City Thunder-Phoenix Suns 110-113

Ajánlott videó

Olvasói sztorik