Mobil

Kapaszkodjon: a valaha volt legfurcsább mobilok

Ezeket a készülékeket akár otrombán rondának és egyedien szépnek is találhatjuk - a biztonsági öveket kéretik becsatolni!

A mostanság forgalomba kerülő okostelefonok túlnyomó többsége szinte teljesen ugyanúgy néz ki – a boltokat elárasztják a lekerekített sarkú téglatest készülékek. No persze azért akadnak üdítő kivételek, gondoljunk csak a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Samsung Galaxy S6 edge-re, az LG G Flex2-re, vagy éppen a Samsung Galaxy Note Edge-re, de ha egy kicsit jobban visszatekintünk az időben, akkor jönnek csak az igazi meglepetések. Mi ezúttal öt mindenképpen egyedi, undorító/gyönyörű készüléket válogattunk össze.

Itt van rögtön kezdésnek a Golden Buddha Phone, mely ékes bizonyíték arra, hogy a vallás és a technológia útjai nagyon is keresztezhetik egymást. A clamshell kialakítású készülék arany színben pompázik, két SIM-kártyát eszik és még virtuális imaszoba funkcióval is fel van vértezve. Nem, a kör alakú tárcsázó közepén nem egy náci horogkereszt látható.

A következő delikvens nem más, mint a Japánból származó Toshiba G450, mely olyannyira különleges formatervvel rendelkezik, hogy vélhetően csak a japán vásárlók éreztek késztetést ennek a tévétávirányító külcsínt kapott mobilnak a megvásárlására.

 

A 2006-ban napvilágot látott Virgin Lobster 700 sem egy egyszerű készülék, ugyanis jobboldalán egy egyedi kidudorodás látható. Itt kapott helyet ugyanis a mobil tévézéshez szükséges elektronika és dedikált nyomógomb, ezenkívül pedig a hátoldalra szerelt 1,3 megapixeles kamera mellett sem mehetünk el szó nélkül.

 

Az ugyancsak 2006-os keltezésű Bang & Olufsen Serene egy érdekes dán-koreai koprodukció kézzel fogható gyümölcse. A Bang & Olufsen és a Samsung által közösen fejlesztett, köralakú tárcsázót kapott mobiltelefon leginkább egy női púderdobozhoz hasonlítható, árcéduláján pedig anno több százezer forintos összeg szerepelt.

 

Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen említést érdemel a Compulab Exeda, mely egy Androidot és Windows Mobile-t dual boot megoldás keretein belül felvonultató ritkaság. A 3,5 colos kijelzőt, 520 MHz-es processzort és QWERTY billentyűzetet kapott készülék érdekessége az Ethernet port.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik