Nagyvilág

A Pokémon Go-t kitessékelték a washingtoni holokausztmúzeumból

A washingtoni holokausztmúzeumban és az arlingtoni nemzeti sírkertben betiltották a mobiltelefonra applikálható Pokémon videojátékot.

Az elesett katonák sírja mellett és a holokauszt borzalmait feltáró, megörökítő múzeumban ezentúl tilos lesz Pokémon Go-zni.

Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet, olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy “e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani”.

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot tett.

Különösen nem helyénvaló Pokémon Gó-t játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a játék készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül, fogalmazott Hollinger.

A Pokémon Go nagyjából a legújabb és legnagyobb őrület a világon. A játékban a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni, s a cél, hogy ebből minél több legyen. Meg kell találni és be kell fogni a Pokémonokat, ehhez a szoftverkészítő helyszínt és térképet is ad. Játszhat valaki egymagában is, de már alakultak csapatok, amelyek egymás ellen játszanak.

Amerikában az iOS felhasználók napi 1,6 millió dollárt költenek el virtuális cuccokra a játékban.

(Washington Post, DW News, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik