Az agrárszektor általánosságban nem arról híres, hogy technológia érzékeny, pedig a jelenlegi világpiaci trendek ennek az ellenkezőjét mutatják: technológiai robbanás előtt áll az agrárium.
A termőföld már eléggé szennyezett, és ahhoz, hogy az élelmiszert elő tudjuk állítani, szükség van a technológiára. A cél, hogy egy tiszta és kontrolállt környezetet tudjunk teremteni. Nem csinálunk semmit a paradicsommal, csak a környezetét optimalizáljuk
– ezt már Márkus Zsolt ügyvezető mondja, hogy miért is érdemes a technológiába befektetni, és mitől tudnak ők többet a hagyományos termesztési technológiáshoz képest. Csak egy rövid példa: tízezer négyzetméterre, grammra pontosan számolják ki, mennyi és milyen tápanyagot adnak a növénynek. Az innovatív gondolkodás elismeréseként a Veresi Paradicsom ügyvezetői nyerték 2019-ben az EY Az ÉV Üzletembere Gálán az „Újgenerációs gyártástechnológiák” különdíjat, amit kertészetként ők nyertek el először Európában.