Közélet

Pintér: Én nem ijedtem meg Zaid Naffától

Segélyt csak egészségügyi okból adjon az állam – mondta meghallgatásán a belügyminiszter.

A rend megtartása fontos, mert ha nincs rend, megjelenik az anarchia – mondta Pintér Sándor belügyminiszter hétfői meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságának közös ülésén, amiről a hvg.hu tudósított.

A legközelebbi veszélynek Pintér az illegális migrációt tartja, és beszélt arról is, hogy megmarad a közfoglalkoztatás, mert munkaalapú társadalom van, Orbán Viktor pedig előírta, hogy el kell érni a teljes foglalkoztatottságot. Segélyt csak egészségügyi okból adna az állam, és szerinte arra is van érdeklődés, hogy a magyar közmunkaprogramot külföldön átvegyék.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem érzékel vízumbotrányt. Szerinte a magyar kormány és az Amerikai Egyesült Államok más számokat lát a visszaélésekre vonatkozóan, és nincs még vége az átvilágításnak.

Arról is kérdezték, hogy jelentős bírságokat szabtak ki tüntető diákokra, erre azt mondta: a közúton a közlekedést a kresz szabályozza, és a Véda-rendszert hozta példának, ahol minden automatikusan történik a bírság kiszabásáig.

Beszélt arról, hogy a letelepedési kötvényeseket három rendszer is ellenőrzi, ami megfelelő biztonságot jelent. „Én még nem ijedtem meg Zaid Naffától” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az ő esetében kapcsolatrendszere jelent terrorveszélyt, nem a személye, és ha valaki kinevezi, az az ő felelőssége. Azt is állította, hogy Ghaith Pharaonnal kapcsolatban a magyar hatóságok mutatták ki a világnak a kockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik