Közélet
Budapest, 2018. május 14.
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt (j) a kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, valamint a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén az Országgyûlés Irodaházában 2018. május 14-én. Mellette Pogácsás Tibor államtitkár.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Pintér: Én nem ijedtem meg Zaid Naffától

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 14. 16:56

Segélyt csak egészségügyi okból adjon az állam – mondta meghallgatásán a belügyminiszter.
Korábban a témában:

A rend megtartása fontos, mert ha nincs rend, megjelenik az anarchia – mondta Pintér Sándor belügyminiszter hétfői meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságának közös ülésén, amiről a hvg.hu tudósított.

A legközelebbi veszélynek Pintér az illegális migrációt tartja, és beszélt arról is, hogy megmarad a közfoglalkoztatás, mert munkaalapú társadalom van, Orbán Viktor pedig előírta, hogy el kell érni a teljes foglalkoztatottságot. Segélyt csak egészségügyi okból adna az állam, és szerinte arra is van érdeklődés, hogy a magyar közmunkaprogramot külföldön átvegyék.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem érzékel vízumbotrányt. Szerinte a magyar kormány és az Amerikai Egyesült Államok más számokat lát a visszaélésekre vonatkozóan, és nincs még vége az átvilágításnak.

Arról is kérdezték, hogy jelentős bírságokat szabtak ki tüntető diákokra, erre azt mondta: a közúton a közlekedést a kresz szabályozza, és a Véda-rendszert hozta példának, ahol minden automatikusan történik a bírság kiszabásáig.

Beszélt arról, hogy a letelepedési kötvényeseket három rendszer is ellenőrzi, ami megfelelő biztonságot jelent. „Én még nem ijedtem meg Zaid Naffától” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az ő esetében kapcsolatrendszere jelent terrorveszélyt, nem a személye, és ha valaki kinevezi, az az ő felelőssége. Azt is állította, hogy Ghaith Pharaonnal kapcsolatban a magyar hatóságok mutatták ki a világnak a kockázatot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.