Belföld

Rejtély, ki hívta meg Orbán eskütétetére Naffát

Egymásra mutogat a külügy és az Országgyűlés sajtóirodája.

A karzatról figyelte az Országgyűlés alakuló ülését, majd később Orbán Viktor eskütételét Zaid Naffa. Jordánia tiszteletbeli konzulját a TEK két éve kockázatosnak minősítette, nem kaphatott állampolgárságot, de parlamenti meghívót igen, az első hírek szerint a külügyminisztériumtól, de mégsem.

A Népszava kérdésére a szaktárca cáfolta az Országgyűlés sajtóirodáját, közölték, a meghívottakról az Országgyűlés döntött, a minisztérium csak kézbesítette a meghívókat a diplomáciai testületnek. Amikor a lap újra a tisztelt ház sajtóirodájáház fordult, már nem kapott választ.

Arra senki nem válaszolt, miért nem volt aggályos, hogy Zaid Naffa megbukott az átvilágításon, rajta kívül kiket hívtak meg a ceremóniákra és volt-e más tiszteletbeli konzul a meghívottak listáján.

Nem hajlandó kiadni a külügy Zaid Naffa iratait
Pedig Szijjártó Péter korábban ígéretet tett erre.

A lap emlékeztet rá, Naffa és Ghaith Pharaon felbukkant Tiborcz István körül is, aki egyébként ugyanúgy ott volt a parlamenti ceremónián, mint a magyar állammal üzleti kapcsolatba került török milliárdos, Adnan Polat, akit a felcsúti stadion tetején fotóztak le Orbán Viktorral.

Orbán magánprogramként egy török milliárdosnak mutatta meg Felcsútot a stadion lelátójáról
Az egész Orbán család találkozott már a férfivel, de hivatalosan nem ismerik el a kapcsolatot.
Semjén megmagyarázta, miért támogatta Zaid Naffa testvéreinek honosítását
„Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy Önt nem veszik fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből” – fejtegette a KDNP-s politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik