Élet-Stílus

Miller Dávid konyakmeggyel tesztelte az alkoholszondát a Reggeliben

Két szemet evett meg, mielőtt megfújta volna a műszert.

A Reggeliben Szécsi Tibor rendőr alezredest is vendégül látták ma a műsorvezetők: az adásban azt is tesztelték, mit mutat a szonda, ha a megfújása előtt konyakmeggyet fogyasztunk. Miller Dávid két szemet kapott be az édességből, amit még le sem nyelt, amikor megfújta a műszert.

0.78, tehát ez már egy bűncselekmény-értékhatár lenne, viszont ami nagyon fontos: sokan ezzel próbálják meg kimagyarázni, hogy ők alkohol helyett csak két konyakmeggyet fogyasztottak. Mi ilyenkor, ha megismételnénk körülbelül egy perc múlva a fújást, akkor te már nullát fújnál. Ilyenkor a rendőr egy úgynevezett csutorával fújattat meg. Ez a kis készülék nem hiteles készülék, ez egy kalibrált mérőműszer. A rendőrségi autóban van egy hitelesített mérőműszer. Mire te odakerülsz, addigra már biztos, hogy nulla értéket fújsz, feltéve, ha csak két konyakos meggyet fogyasztottál el

– mondta Szécsi, aki arról is biztosította Millert, hogy a műsor végén nyugodtan hazavezethet.

Zalatnay Sarolta egyébként a múlt héten árulta el, hogy tavaly bevonták a jogosítványát: egy rutinellenőrzés alkalmával fújta meg az alkoholszondát a vezetői ülésről, a műszer pedig jelzett, így ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indították ellene eljárást.

A történtekkel kapcsolatban Zalatnay úgy fogalmazott, „leszögezné, hogy nem csatak részegen ült volán mögé”. Mint állította: egy születésnapi buliról tartott hazafelé, ahol csak néhány szem konyakmeggyet evett, a pezsgőt visszautasította.

Kapcsolódó
Zalatnay Sarolta a jogosítványa elvesztéséről: Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé
Azt mondja, csak néhány szem konyakmeggyet evett meg egy születésnapi bulin, ahol a pezsgőt visszautasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik