Szórakozás

Zalatnay Sarolta a jogosítványa elvesztéséről: Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu
Azt mondja, csak néhány szem konyakmeggyet evett meg egy születésnapi bulin, ahol a pezsgőt visszautasította.

Zalatnay Sarolta a minap a hot! magazinnak árulta el, hogy tavaly februárban elvették a jogosítványát. A rendőrök az éjszaka folyamán megállították az autósokat egy budapesti utcában, hogy megfújassák velük a szondát, a sofőrök között volt az énekesnő is, akinél a műszer jelzett, így ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indították ellene eljárást.

Beismerem, hogy valóban történt egy ilyen eset, aminek következményeként hét hónapra be is vonták a jogosítványomat. Mi több, képzésen is részt kellett vennem, és vizsgáznom is kellett ahhoz, hogy visszakapjam a vezetői engedélyemet. Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Ugyanakkor tény, hogy volt némi, alig kimutatható mennyiségű alkohol a véremben. Tisztában is voltam vele, hogy gond lehet, hiszen egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit nem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta kis desszert

idézte Zalatnay-t a hot! magazin nyomán a Bors.

Az énekesnő hozzátette, amikor a rendőr leintette, tudta, hogy vállalnia kell a felelősséget. Amikor megkérdezték, fogyasztott-e alkoholt, elmondta, hogy megevett néhány szem konyakmeggyet.

Mint mondta, meg sem próbálta kidumálni magát a büntetésből, és bár a jogosítványának elvesztése nem könnyítette meg az életét, végső soron úgy véli, az ismereteinek felfrissítése nem is jött rosszul neki.

Tavaly október 6-án kaptam vissza a jogosítványomat. Sokkal magabiztosabban vezetek, mert tényleg friss a tudásom. 1966-ban szereztem meg a jogsimat, és azóta igencsak sokat változtak a szabályok. Most legalább stabilak az ismereteim, szóval van némi öröm az ürömben. Jó lecke is volt ez a kis intermezzo

— jelentette ki az énekesnő, hangsúlyozva: ez volt az első és az utolsó kihágása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik