Élet-Stílus

Horányi Juli: Egyszer elhangzott, hogy ha elmennék a Playboyba, könnyebb lenne velem

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Szerinte jelenleg Rúzsa Magdi az egyetlen magyar énekesnő, akit a szakma és a közönség is elismer.

Horányi Juli saját csatornáin gyakran beszél arról, milyen nehéz énekesnőként helytállni a magyar zeneiparban. Tóth Andi visszavonulása kapcsán is megszólalt, akkor ezt a kérdést intézte követőihez:

Szerintetek ha egy fiatal, brutál tehetséges, ismert, népszerű, látszólag sikeres énekesnő, egy Tóth Andi arra jut, hogy abbahagyja az egészet, akkor jó dolog, ma Magyarországon nőnek lenni a zeneiparban? Hát, rohadtul nem.

Az X-Faktor ötödik évadának második helyezettje a WMN napokban megjelent cikkében megosztotta saját tapasztalatait arról, mi a női előadók valósága manapság.

Persze korábban is érzékeltem, hogy sokkal több a férfi a zeneiparban, ám a tehetségkutató műsor után kifejezetten nyilvánvalóvá vált. Például nagyon nehéz volt elérnem, hogy a kiadóm vezetője partnernek tekintsen. Egyszer el is hangzott, hogy ha elmennék a Playboyba, könnyebb lenne velem. Nyilván poénba csomagolta, de érezhető volt, hogy komolyan gondolta, és ez egy általánosan uralkodó nézet: ha levetkőztetjük, megmutatjuk, hogy ő egy szexi test, akkor könnyebben eladható a zenéje is.

Horányi Juli szerint a szóló női előadók vannak a leghátrányosabb helyzetben.

Ha zenekarban énekelsz, jobb helyzetben vagy, hiszen ott van mögötted egy csapat pasi. Én is voltam az X-faktor előtt zenekar frontembere, az egy sokkal biztonságosabb közeg. Ahogy kilépsz, és te vagy a termék, onnantól kezdve nagyon kemény a szitu. Ebben a státuszban elérni, hogy szakmailag elismerjenek, a közönség is kíváncsi legyen rád, elmenjen a koncertjeidre, ezt Magyarországon nagyon kevés női előadónak sikerül meglépnie. Jelenleg Rúzsa Magdi az egyetlen, aki képes megtölteni egy Arénát, és akit szakmai és közönségoldalról is zenésznek könyveltek el. Pedig vannak nagyon jó, képzett zenészek, akik kvalitás és mondanivaló tekintetében ugyanilyen értékesek, de a hazai piac jelenleg nem bír el többet ezek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik