Élet-Stílus

Pénzfeldobással döntöttek egy helyhatósági választás nyerteséről Walesben

A szavazatok többszöri megszámolása után is döntetlen volt az eredmény, ezért kellett ehhez a radikális megoldáshoz folyamodniuk. Egy helyi újságíró pedig meg is örökítette a sorsdöntő pénzfeldobást.

A walesi Munkáspárt egy érmefeldobás után maradt le arról épphogy, hogy a képviselői minősített többséget szerezzenek az ország délkeleti részén található Monmouthshire megye tanácsában – számolt be a South Wales Argus nevű helyi bulvárlap online kiadása.

Az utolsó mandátum sorsáról azért döntöttek ilyen szokatlan módon, mert többször is átszámolták a szavazatokat, és minden alkalommal 679 voks volt a Konzervatív Párt jelöltje, Tomos Davies és a munkáspárti Bryony Nicholson neve mellett is.

A munkáspárti jelölt a fejre tippelt, de ezzel sajnos nem találta fején a szöget, így a konzervatív jelölt került be a testületbe.

Az ominózus pillanatokat a lenti videóban lehet megtekinteni.

Mit is mondhatnék? Azok, akik azt mondták nekem, hogy »nem tudok változtatni« – azok ha szavaztak volna, akkor nem lett volna pénzfeldobás. Csak egy emberen múlt, akit nem tudott elmenni zavarni

– bánkódott a munkáspárt vesztes jelöltje, Bryony Nicholson, majd azzal folytatta, hogy összességében elégedett a részvételi adatokkal, és hálás mindazoknak, akik elmentek szavazni.

A helyhatósági választáson egyébként a munkáspárt jelöltjei így is taroltak: bár a 46 fős megyei tanácsba nem sikerült abszolút többséget szerezniük, az ő frakciójuk lesz a legnagyobb 22 képviselővel, miközben rajtuk kívül 18 konzervatív, 5 független és egy zöldpárti képviselő lesz a testületben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik