Élet-Stílus

Csúszdára kakiló kislánnyal szemléltet az amerikai hivatal, beindultak a kommentelők

Fő, hogy az üzenet átment.

Nagyot megy az interneten az az animáció, amit az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) töltött fel a Twitterre július elsején.

A hivatal azt az üzenetet kívánta eljuttatni az amerikaiakhoz, hogy lehetőleg ne vigyék strandra a gyereküket, amikor a kicsi épp hasmenésben szenved, ugyanis a székletből származó baktériumok, vírusok, éleskedők – klór ide vagy oda – még napokig élnek a medencében, és olyan remek betegségeket terjesztenek, mint a norovírus-fertőzés vagy a vastagbélgyulladást okozó E. coli fertőzés. Egyetlen hasmenéses ember pedig a vele egyszerre vagy utána a medencében tartózkodó valamennyi fürdőzőt meg tudja fertőzni.

A mondanivaló fontos, ez kétségtelen, a lakosság egy részének inkább az üzenet megjelenítésével akadt gondja: az animáción ugyanis mindezt úgy ábrázolták, hogy

a vízicsúszdán a medencébe csúszó kislány egy nem is annyira diszkrét kakicsíkot hagy maga után,

mindehhez a „Ne hagyjon nyomot maga után idén nyáron a medencében” feliratot társították. De meg is mutatjuk:

És most jöjjön néhány komment:

Az ön adófizetői dollárjait arra költötték, hogy valaki rajzoljon meg egy csúszdára kakiló kislányt.

Szeretném látni az email-beszélgetést, amelyben jóváhagyták nyilvános közlésre ezt a gifet.

A csúszdán levő kakicsík a legjobb dolog, amit kormányunk valaha létrehozott.

Egyes vélekedések szerint egy hirdetés – függetlenül a minőségétől – már akkor nagyon eredményesnek mondható, ha sokan beszélnek róla, ilyen értelemben ez a társadalmi hirdetés máris maximális sikert ért el.

 

Kapcsolódó
Híg széklet és hányás a „nyár slágere”
A sokszor csak „fosós-hányósként” említett fertőzést vírusok és baktériumok is okozhatják, nyáron utóbbiaknak kedvező a terep. Ijesztő és kimerítő állapot, veszélyt a kiszáradás jelenthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik