Élet-Stílus

Arany Hangvilla-díjas a Richter Magyarországon album

A Diapason francia zenei folyóirat az MR3-Bartók Rádió és a BMC közös kiadásában megjelent CD-kiadványnak ítélte a lemezújdonságának járó Arany Hangvilla-díjat (Diapason d'or).

A francia zenei folyóirat kritikusai, valamint a France Musique rádió szerkesztőiből álló zsűri havonta ítéli oda a nagy presztízsű szakmai díjat, amely egyenértékű a brit Gramophone Awards elismeréssel.

A Magyar Rádió archívumából Ránki Dezső zongoraművész válogatta a 14 CD-t magába foglaló reprezentatív kiadvány anyagát, amelyen a világhírű előadóművész nyolc budapesti hangversenyén és számos vidéki fellépésén készült felvételek is hallhatók – emlékeztetett Király-Szombathy Zita, a rádió PR-munkatársa.

Szvjatoszlav Richter 1954 és 1993 között rendszeresen fellépett Magyarországon. Összesen 28 szólóestet adott a fővárosban, 13-at vidéki városokban, Miskolcon, Győrött, Pécsett, Szombathelyen, Sopronban, Veszprémben, Debrecenben és Szegeden, emellett 11 zenekari koncerten szerepelt szólistaként, valamint 8 alkalommal énekes és hangszeres művészek, kamaraegyüttesek partnereként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik