Belföld

VIP szobájában biztosított diszkrét kezelést százezrekért a pszichiáter főorvos azoknak, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot

police.hu
police.hu

Pszichiátriai VIP szobájában biztosított diszkrét kezelést a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa a gyanú szerint azoknak, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a főorvos jelentős összeget kért a kezelésért cserébe. A rendőrség hét főt hallgatott ki gyanúsítottként

A betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte. Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte annak továbbítását.

– közölte a rendőrség.

police.hu

A rendőrök összehangolt akció keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, ahonnét iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le.

Azoknak, akik fizettek az ellátásért, vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük és szabadlábon védekezhetnek.

Kapcsolódó
Orvosok rács mögött: 200 milliós csalás a gyanú  
Gyógyászati segédeszközök után járó támogatásokkal élhettek vissza. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik