Belföld

800 ezer forintnyi árut akart ellopni három nő a vecsési Tescóból

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a három nővel szemben, akik több mint 800 ezer forintnyi árut akartak ellopni másfél évvel ezelőtt a vecsési Tescóból.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 21 és 16 éves testvérpár az önkiszolgáló kasszasoron elhaladt a gépek mellett, majd az üzletből tartott kifelé, amikor megállították őket a biztonságiak. Amikor a 31 éves társuk, látta, hogy lebuktak, akkor otthagyta a tömött kocsiját, és lelépett.

A három megpakolt bevásárlókocsi 711 tételt tartalmazott, a termékek értéke 827 ezer  forint volt. Nem voltak válogatósak, a több ezer forintos játékbabától kezdve a karácsonyi zoknin át a mosókapszuláig mindent is behajigáltak. De akadt élesztő, fűszerek, szalámik, ruhák, fényfüzér és alkohol is, no meg persze óriás bevásárlószatyrok, hogy lehessen mibe pakolni

– közölte közleményében a rendőrség.

police.hu

Az idősebb testvér kihallgatásán annyit mondott, hogy hatezer forint volt nála vásárlásra, de csak pakolt, pakolt, majd úgy döntött, ellopja, hisz kifizetni úgysem tudta volna annyiból a kocsi 267 ezer forintnyi tartalmát. A helyszínen tetten ért testvérpár harmadik társát nem sokkal később azonosították a rendőrök.

A testvérpár ellen lopás bűntettének, ercsi illetőségű társuk ellen lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás. A monori zsaruk lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik