Belföld

Városháza-ügy: Volner János feljelentést tesz

MTI / Soós Lajos
MTI / Soós Lajos
A Volner Párt elnöke hivatali vesztegetést sejt a háttérben.

Bár az úgynevezett Városháza-ügyről továbbra is viszonylag kevés ellenőrizhető információ áll rendelkezésre, és jobbára csak az újabb kiszivárogtatott hangfelvételekre és politikusi nyilatkozatokra lehet támaszkodni, Volner János, a Fidesz-frakcióval gyakran együtt szavazó független képviselő feljelentést tesz hivatali vesztegetés miatt ismeretlen tettes ellen. Az erről szóló szerdai sajtótájékoztatóról az MTI számolt be. Eszerint Volner úgy látja, hogy a napokban nyilvánosságra került felvételek felvetik annak gyanúját, hogy a fővárosi önkormányzat vezetői közül valaki vesztegetési pénzt fogadott el. A saját magáról elnevezett párt vezetője – mint írják – „a baloldal által működtetett maffiaszerű hálózatról” is beszélt.

A főpolgármester most már egy krónikus hazudozóvá vált

– idézi az állami hírügynökség a független országgyűlési képviselő szavait, hozzátéve, hogy „Budapestre visszatért a Demszky Gábor volt főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós nevével fémjelzett korszak, csak nagyobb összegek forognak kockán”. Volner kifogásolta azt is, hogy a főpolgármester szerinte nem a korrupció, hanem annak leleplezői ellen indított vizsgálatot.

Karácsony Gergely főpolgármester az ügyben kedden hívott össze sajtótájékoztatót,  ahol ő is feljelentésről beszélt. A sajtótájékoztatót a városvezető az után hirdette meg, hogy az Index és több más lap egy rejtélyes hangfelvételre hivatkozva azt írta: Berki Zsolt, aki szerintük korábban szerződést kötött a Városháza eladására egy ingatlanirodával, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel állhat kapcsolatban.

A minden tényt nélkülöző rágalmak leírása nem újságírás

– fogalmazott Karácsony, majd kijelentette, amikor olyan személyek mondataira hivatkozva írnak cikkeket, akik nincsenek is kapcsolatban a városvezetéssel, az nem bizonyít mást, csak azt a kétségbeesett próbálkozást, hogy le akarják járatni őket. Karácsony azt mondta, mivel szerinte ezek hazug rágalmak, amelyek törvénysértő módon hangoztak el, tényként való felmutatásuk pedig bűncselekmény, ezért feljelentést tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik