Belföld

Szijjártó Gruevszkiről: Rendszeresen szoktunk vele beszélni, én például a saját irodámban

A magyar parlament csütörtökön tárgyalt Észak-Macedónia NATO-csatlakozásáról, a vitában pedig a DK-s Vadai Ágnes hozta fel a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki ügyét, írja a 444.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég a 444 szerkesztősége melletti lakásban bukkant fel Gruevszki, mint később kiderült, a magyar külügy egyik helyettes államtitkárával találkozott.

Szijjártó Péter az üggyel kapcsolatban felrótta, hogy ha a leghitelesebb információt akarják megtudni arról, mi történik a Nyugat-Balkánon, akkor kivel kellene beszélniük, ha nem egy olyan emberrel, aki tíz éven keresztül miniszterelnök volt ott.

És igen, rendszeresen szoktunk vele beszélni. Az, hogy hol, semmi jelentősége nincsen. Én például a minisztériumban szoktam vele beszélni a saját irodámban. És az, hogy a külügyminisztérium tisztségviselői kapcsolatot tartanak egy emberrel, aki 10 évig a saját hazája miniszterelnöke volt, az szerintem természetes

– fogalmazott a külügyminiszter.

És tudják mit, képviselőtársaim, ez a jövőben is így lesz, a jövőben is rendszeresen fogunk vele kapcsolatot tartani, én a jövőben is fogok vele konzultálni a Nyugat-Balkánt érintő kérdésekben, azt nyilvánvalóan mindig az irodámban fogom tenni

– közölte Szijjártó.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik