Belföld

Gruevszki a magyar külügyminisztérium helyettes államtitkárával találkozott egy budai lakásban 

Megírtuk, hogy Nikola Gruevszki pénteken besétált a 444 szerkesztősége melletti lakásba, a lap újságírói megpróbálták szóra bírni, de ahogy korábban nekünk sem sikerült, úgy a 444 újságíróinak sem nyílt meg a szökött Macedón miniszterelnök.

A történetnek viszont itt még nincs vége, mivel a lap kiderítette, hogy

Gruevszki a magyar külügyminisztérium helyettes államtitkárával találkozott a budai ház egyik lakásában. 

Joó Istvánnak, a külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárának nem sikerült elkerülnie az újságírókat, akik így fel tudták tenni kérdéseiket a politikusnak. Joó azonban semmire nem volt hajlandó válaszolni, elszánt tekintettel haladt előre, és némán várta, hogy az újságírók megunják a hallgatását.

A 444 több kérdést is feltett a külügyminisztériumnak, hiszen nyilván mindenkit érdekel, miért találkozott pénteken a helyettes államtitkár a volt macedón miniszterelnökkel. Választ egyelőre nem kaptak. A szerkesztőségük melletti lakás, ahol a pénteki találkozó volt, a földhivatali adatok szerint két kínai állampolgár tulajdona. Egyiküket, Wang Z-t a magyar letelepedési kötvényprogram ügyfeleként jelölték meg tavaly év elején a 444-nek és a Direkt36-nak eljuttatott, feladó nélküli levélben.

Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik