Belföld

Energiaár: egy számjegyű lesz a drágulás

Bencsik János államtitkár szerint kordában tartják az áremelkedést.

Az állam továbbra is kordában kívánja tartani az energiaárak emelkedését – közölte a Magyar Televízió reggeli műsorában az energiaügyi és otthonteremtési államtitkár. Bencsik János azt mondta, úgy számolnak, hogy jövőre szükség van minimális emelkedésre az energiahordozók terén.

Az államtitkár arra a kérdésre, mekkora áremelkedést tart elképzelhetőnek 2011-ben, azt mondta: az mindenképp egy számjegyű lesz. Előzőleg a témáról tárgyalt a kormány is. Az éjszakába nyúlt rendkívüli ülés előtt Orbán Viktor a HírTV-nek azt mondta: lehet, hogy jövőre már nem tudják fenntartani az energiaárak emelésének tilalmát. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a késő estig tartó kormányülés szünetében azt mondta, a kormány meghallgatta a kérdésért felelős fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás beszámolóját, de nem született döntés a témában.

Júniusban a kormány azzal a bejelentéssel hirdetett ki ármoratóriumot a lakossági energiaárakra, hogy azok addig életben lesznek, amíg nem sikerül megállapodni a szolgáltatókkal egy új, a lakossági fogyasztóknak méltányosabb árképzési rendszerről.

Ajánlott link:

Bencsik: egyszámjegyű energiaár-emelkedés lesz jövőre (Híradó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik