Belföld

145 millióért értékelik a kormánytagokat

A Miniszterelnöki Hivatal több mint 145 millió forint értékben döntött közvélemény-kutatási megbízásokról a közelmúltban.

A közbeszerzésben nyertes vállalkozásoknak többek között a minisztériumok, miniszterek lakossági megítélését kell felmérniük május végéig – írja a Magyar Hírlap. Ez azt jelenti, hogy a megbízás teljesítésének határideje hetekkel az országgyűlési választások második fordulója utáni időszakra esik, amikorra már felállhat az új kormány.

A Kormányszóvivői Iroda azt közölte: a közbeszerzésekre azért volt szükség, mert a közvélemény-kutatásról szóló szerződések lejártak. Így most újra lehetőség nyílik a kormányzati tájékoztatáshoz szükséges lakossági vélemények megismerésére.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke szerint “érdekes, hogy egy leköszönő kormány most akarja a lakosság véleményét megismerni a minisztereinek megítéléséről”. Mint mondta: “a válságkezelésre szegődött kabinet teljesítményét a gazdasági adatok is jól mutatják”, a pénzt inkább munkahelyteremtésre kellene fordítani.

A közbeszerzési pályázaton egyébként a Medián, illetve az Ipsos Zrt. győzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik