Belföld

Avaya technológiai központ Magyarországon

Az infokommunikációs iparban érdekelt amerikai Avaya magyarországi leányvállalatán belül hozta létre európai technológiai központját, s egy év alatt negyvenről hatvan főre emelte az itt alkalmazott szakemberek számát - közölte az Avaya Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Rohály Gábor.

Rohály elmondta: a társaság a Humán Erőforrás Alapítvány támogatásával szeptemberben Budapesten három, Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden egy-egy középiskolában államilag is elismert ügyfélszolgálati asszisztens képzést indít. Az alapítvány adatai szerint Magyarországon jelenleg több mint 110 ezren dolgoznak ügyfélszolgálati munkakörben: közülük mintegy 10 ezren telefonos, call centeres munkakörben, a többiek személyes ügyfélszolgálaton.

Az eseményen elhangzott, hogy a gazdasági kényszer miatt az informatikai cégeknek is üzleti modellváltást kell végrehajtaniuk: míg korábban a technikai újdonság is elegendő volt egy termék eladáshoz, addig ma már meg kell győzni a vevőt, hogy miért jár jól, ha megvásárolja az adott informatikai eszközt, illetve megoldást.

Az eseményen az Avaya leányvállalatának gazdálkodásáról nem közöltek adatokat, csupán annyit hoztak nyilvánosságra, hogy a társaságnak a magyar call center piacon 53 százalékos részesedése van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik