Ziccer

Élőszereplős Football Manager zajlik a Fradinál, csak épp következmények nélkül

A Bundesligában bombaformában védő Gulácsi Péter idén már nem szerepel a válogatottban, azt pedig még meglátja, mit hoz a jövő. A Ferencváros a második mérkőzését is elveszítette az Európa Liga főtábláján, majd kikapott a Pakstól is, azt firtattuk, ez csak az edző felelőssége, vagy a vezetésé is. Ez a két téma bérelte ki a Ziccer legfrissebb adását.

Gulácsi Péter – elmondása szerint – az eszére hallgatott a szíve helyett, amikor azt kérte Marco Rossitól, hogy idén már ne vegye számításba a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. A Lipcse kapusa a korábbi súlyos sérüléséből tanultakra, valamint a megnövekedett meccsterhelésre vezette vissza döntését. Ugyanakkor a bejelentés a semmiből jött, a sajtóban pedig a magyar keret nyilvánosságra hozása után perceken belül megjelent egy írás Gulácsi köréből, ami azt pedzegette, hogy a kapus döntése mögött több lehet, mint pusztán racionális számítás: a magyar szurkolói közeg folyamatos támadásai.

Látjuk-e még Gulácsit címeres mezben? Tényleg csak a nagy terhelés az oka annak, hogy idén már nem lesz válogatott? Mekkora szerepe lehet a döntésében a magyar szurkolók egy részétől kapott folyamatos támadásnak? A kérdőjelek kiegyenesítése mellett beszéltünk a szolidaritáshiányos magyar közegről és az ügyet övező furcsa kommunikációról.

Pascal Jansen eddigi ferencvárosi teljesítményéről az volt az általános vélemény, mind a szurkolók, mind a klub vezetése körében, hogy a pályán mutatott játék bár csúnya, de legalább eredményes. Ebbe a képbe rondított bele a múlt héten előbb a Tottenham, majd a Paks ellen elszenvedett vereség.

A holland szakembernek egy rosszul megtervezett kerettel kell dolgoznia hétről hétre úgy, hogy kulcsposztokon hiányzik a mélység és a minőség. A ferencvárosi élőszereplős football managerezést vizsgálva a csapat eddigi szereplésével kapcsolatban azokra kérdésekre kerestük a válaszokat, hogy mennyire az edző felelőssége a mutatott játék, mennyi időre lehet szüksége Jansennek ahhoz, hogy át tudja ültetni a pályára az elképzeléseit, és hogy alkalmas-e egyáltalán ez a keret arra focira, amit a holland elvár a játékosoktól.

Szeretnéd élőben hallgatni a Ziccert? Akkor várunk téged október 15-én Budapesten az Akváriumban a 24.hu első podcastfesztiválján! Vendégünk Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz és Schäfer András menedzsere lesz. Az eseményen a Ziccer mellett a Háromharmad és a Della is hallható lesz, majd az este folyamán együtt bulizhatsz, kötetlenül beszélgethetsz a szerkesztőség tagjaival. Minderre pedig a Tixán tudsz jegyet váltani.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik