Ziccer

A futball hazatért – így mutatott példát Spanyolország Southgate-nek az Eb-döntőben

Eseménytelen első félidőt követően a másodikban mindössze egy perc után megszerezte a vezetést Spanyolország Nico Williams révén, és Cole Palmer ugyan még egyenlíteni tudott, azonban a 86. percben jött a csereként beálló Mikel Oyarzabal, aki megnyerte a spanyoloknak az Eb-döntőt. Spanyolország 2012 után újra Európa-bajnoknak vallhatja magát, míg Anglia sorozatban két Eb-döntőt veszített el és nem törte meg az 1966 óta tartó nyeretlenségi szériáját nagy tornákon.

Sokak vágya teljesült, ugyanis az egész torna legjobb futballját bemutató spanyol labdarúgó-válogatott nyerte meg a németországi Európa-bajnokságot, miután a döntőben 2-1-re verte a tulajdonképpen az egész tornán egy bő félidőnyi jó futballt bemutató Angliát. A futball tehát hazatért, csak nem éppen úgy, ahogy azt az angolok szerették volna.

Az Eb-döntőt kiértékelő, és az eseményt lezáró Ziccerben a spanyol csapat dicsérete mellett boncolgattuk Anglia kockázatkerülő játékát is, és nem bántunk kesztyűs kézzel Gareth Southgate-tel.

Kapcsolódó
Többször megbukhatott volna, mégis ő lett a spanyol foci aranykovácsa
A 63 éves szakember elképesztő eredménysort tudhat magáénak.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik