Ziccer

Kéri András Dániel: Spalletti nem tudott identitást adni az olasz csapatnak

Az Európa-bajnoki nyolcaddöntők kezdésén Svájc tükörsimán verte Olaszországot, Németország pedig egy viharos meccsen ejtette ki Dániát. Luciano Spalletti és az olasz futball hiányosságainak kivesézése mellett a németek és dánok közötti igazságtételben ezúttal Kéri András Dániel, futballszakíró, a Sport TV szakértője volt partnerünk.

Párszor elmondtuk már a torna során, hogy ennyire gyenge olasz válogatottat rég láttunk, de arra azért nem számítottunk, hogy Svájc ennyire simán haza küldi az Eb-címvédőt. Spalletti hiányosságainak feltárása mellett a mélyére néztünk annak, hogy mik voltak a kudarcos olasz szereplés okai, beszéltünk az olasz utánpótlás helyzetéről, de nem hagytuk szó nélkül a fantasztikus teljesítményt nyújtó, taktikailag az olasz fölé növő svájci csapatot sem, ami akkora sötét ló volt a torna előtt, hogy egyáltalán nem láttuk jönni azt, hogy ennyire jók lesznek.

A pályára dortmundi lecsapó vihar miatt 25 perces szünettel tarkított, remek meccsen jutott tovább a házigazda Dánia ellen. A dánoknak helyzetek kidolgozása mellett a kapuba is sikerült betalálniuk a második félidő elején, azonban egy lábujjhegynyi les miatt a VAR annullálta Andersen találatát, majd ezt követően a dán védő kezére rálőtték a labdát a tizenhatoson belül, aminek az eredményeképp dán vezetés helyett német tizenegyes jöhetett. A meccsen történtek miatt újra előkerült az, hogy a VAR igazsága nem feltétlen a futball igazsága, valamint beszéltünk arról is, hogy a Kai Havertztől, de a tornán korábban Robert Lewandowskitól is látott, toporzékolás után értékesített büntetők igazságtalanok-e a kapusokkal szemben.

Kapcsolódó
Egy maszkos férfi akciózott a dortmundi stadion tetőszerkezetén a német-dán Eb-meccs közben
A szándékai nem ismertek. A rendőrők letartóztatták az eset után.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik