Filéző
A Mestercukrász zsűrijéből ismert Juhos Józseffel beszélgettünk arról, mekkora út áll még a magyar cukrászat előtt, hogyan lehetne többet kihozni Az ország tortájából, és létezik-e jobb az anyukája zserbójánál.
2021. 07. 10. 10:55
A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akivel arról is beszélgettünk, miként változtatta meg a főzéshez és evéshez való viszonyunkat az elmúlt másfél év, és mivel döbbentették meg egy dél-olaszországi piacon.
2021. 07. 03. 10:55
Sárközi Ákos: Hiába főzök jól, ha bunkó a felszolgáló, és hiába cuki a felszolgáló, ha rossz az étel
Egy jó étterem nem a séfről, hanem a csapatról szól – véli Sárközi Ákos, akivel arról is beszéltünk, hogyan vészelték át a járványt, és milyen érzés, amikor az embert állandóan felismerik a tévéből. Filéző podcast.
2021. 06. 11. 17:53
Mindenki vendéget akar, úgyhogy olyan zaj lesz, mintha egymillió új étterem nyitna meg egyszerre Európában – mondja Herczeg Zoltán, a Dining Guide igazgatója, aki a Filéző podcast vendége volt.
2021. 04. 23. 14:58
A BBQ sokkal több, mint egy mekis szósz vagy egy kertvégi, mulatozós műfaj, ami lassan kezd Magyarországon is átmenni a köztudatba. Jó, hogy sokan sütögetnek, de van hova fejlődni. Filéző podcast.
2020. 09. 12. 10:04
Az jó, hogy elrugaszkodtunk a panírozott halrudacskák szintjéről, de van még hova fejlődnie a magyar halfogyasztásnak. Filéző podcast a Budaörsi Halpiac alapítójával.
2020. 08. 29. 16:01
Mi az a tearészegség, és mit tudhatunk meg általa magunkról? – erről is beszélgettünk a Pekingben diplomázott Tálos Gáborral, aki 16 évnyi borkereskedés után alapította meg saját teázóját, a Zhao Zhout.
2020. 08. 22. 15:00
Visszatérőben van a régi, kockás abroszos kisvendéglők világa, de már egy másik színvonalon – mondja Bíró Lajos, a Bock bisztró séfje, aki a mekis sajtburgertől sem riad vissza. Podcast.
2020. 08. 01. 14:01
A Zing Burger mára komoly franchise lett, a veszélyhelyzet bejelentésével viszont sokéves hátrányba kerültek, és az is kérdéses, hogyan tudják kihúzni a járvány végéig. A házhoz szállítás az egyetlen reményük.
2020. 04. 26. 11:14
A koronavírus-járvány alatt is folytatjuk a gasztrós podcastünket: az Igen nápolyi pizzázó tulajdonosával, Vidó Nórival beszélgettünk, őket hogyan érinti a veszélyhelyzet, és hogy sikerült összehozniuk Budapest legdrágább raktárát tele olasz alapanyagokkal.
2020. 04. 11. 17:44
Vajda József, a Pékműhely alapítója akkor is kenyeret sütne, ha nem lenne pénz a világon. Abszurdnak tartja, hogy az autónkba ugyan nem tankolnánk káros üzemanyagot, az evésre egyáltalán nem figyelünk oda. Filéző podcast.
2020. 03. 01. 20:00
Fekete Antonióval beszélgettünk, aki több mint húsz évet töltött el a konyhán, de a séfkabátot a szakácskönyvekre cserélte. Aki igazán el akar mélyülni a gasztróban, annak ismernie kell a boltját.
2020. 02. 16. 21:10
Bár a Gasztroangyal egyelőre véget ért, Borbás Marcsi nem tett le arról, hogy bemutassa a vidék csodáit. Az új Filéző podcastben szóba került, hogy miért tart szünetet, mit csináltak sokkal jobban a nagyszüleink, és hogyan vigyázzunk a magyar ételekre.
2020. 02. 02. 09:57
Papp Zoltán a Corvinuson végzett, de teljesen rákattant a pizzára. Azon belül is a nápolyi, pöttyös szélű tészta lett a szenvedélye, és saját üzletet nyitott. Övé a Digó, amelybe már Gerendai Károly is beszállt. A Filéző mai adásában a főszerep a pizzáé.
2020. 01. 11. 13:01
Várady Tibor annak idején a Printában kezdte a kávés karrierjét, aztán megalapította az Espresso Embassyt. Beszélgettünk a kezdetekről, arról, hogy mit szabad cukrozni, illetve hogy min múlik a kávé minősége.
2019. 12. 22. 11:58
A Filéző legújabb adásában a Pipacs Pékség alapítóival körbejártuk, miért nem természetes a jó minőségű pékáru Magyarországon, miért csúcs, hogy ennyi hobbipék süt otthon, és miért veszélyes egy profi pékséget alapítani.
2019. 12. 08. 08:01
A magyar street food szárnyal. Vagy mondjuk úgy, hogy egyre népszerűbb, de még mindig sokat kell fejlődnünk. A Magyar Street Food Egyesület elnökével beszélgettünk.
2019. 11. 07. 14:56
A FIléző podcast vendége Steiner Kristóf volt, aki régebben azt gondolta, nem lehet kigyógyulni a bulímiából, ma már másképp látja. De miért épp a Youtube-on tért vissza új főzőműsorával, hatékony stratégia-e a kedvesség a dühös ítélkezés ellen, vegánként megkísérti-e még néha egy mekis sajtburger, és miért nem tudna Magyarországon élni?
2019. 10. 27. 10:01
A Filéző podcast eheti adásában Regölyi Péterrel beszélgettünk, aki úgy nyitotta meg a Vegan Love-ot, hogy majdnem tíz éve vezet burgerezőt feleségével.
2019. 10. 09. 15:15
A Filéző podcastban a brunch-kultúrát beszéljük ki egy budapesti reggeliző, a Törökméz tulajdonosával. Járnak-e már magyarok is reggelizőbe, és kell-e nekik vendéglátós tapasztalat?
2019. 09. 05. 18:29
Korán rájött, hogy neki még sok köze lesz a vendéglátáshoz. Azóta szerzett egy Michelin-csillagot, meghatározó helyeket nyitott, és küzd a turistacsapdák ellen.
2019. 08. 15. 16:18
A Filéző podcast legújabb adásában Gerendai Károly volt a vendégünk, akivel végigvettük a vendéglátásban töltött évtizedeket, és azt, hogy a magyarok mennyire nyitottak a fine diningra.
2019. 08. 01. 15:22
Menő lett a környezettudatosság, a műanyagmentes élet. Sipos Melinda hamar felismerte, mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden műanyagtól az otthonunkban.
2019. 07. 19. 15:42
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 06:42 A Konyhafőnök: rájárt a rúd Rácz Jenő versenyzőjére, aki leforrázta az arcát, aztán kiesett
- 06:32 Magyar Péter: Orbánnak egyre keményebb eszközökhöz kell folyamodnia, hogy egyben tartsa a csapatát
- 06:30 55 méteres úszó karácsonyfa ütött agyon egy munkást
- 06:16 Szente Vajk: Nem akarom a napi 36 órát dolgozó, belül halott művész képét mutatni magamról
- 06:15 Balatoni csoda: fotókon a szomorúfűz 12 hónapja
- 06:15 30 százalékos volt idén a pályaelhagyás a gyermekotthonok dolgozóinál
- 06:10 Két hét alatt 154 méterrel csökkent ennek a tónak a vízszintje
- 05:52 A bírótársaikkal szemben milliós fizetésemelést kapnak a kúriai bírák
- 05:40 Tényleg olyan veszélyes a kedvenc sövénynövényünk?
- 05:40 Ezért baj, ha csak növényi tejet fogyaszt
- 05:20 Karácsonyfadíszként énekelt Komáromban Takács Nicolas
- 05:10 Korábban ismeretlen jelenségtől származhat ez az űrbéli jel
- 05:05 Káposzták díszítik a város karácsonyfáját Vecsésen
- 04:40 Hivatalos: megváltozott a mágneses északi pólus helyzete
- 04:10 „Úgy leszarom az orrod, hogy lefolyik az arcodon” – így trágárkodott Mozart
- 17:42 Sebestyén Balázs élő adásban köszöntötte fel 10 éves fiát, aki azzal köszönt el, hogy most már szeretné a Retro Rádiót hallgatni
- 18:09 „Megleptem magamat karácsonyra ezzel a masinával” – ByeAlex új BMW-jével pózolt
- 17:02 Várkonyi Andrea a karácsonyukról: „A férjemnek nem volt más esélye, minthogy szeresse azt, hogy minden nyakig karácsonyban úszik”
- 18:48 Tarr Zoltán: Az Ügyfélkapuról értesült a feleségem, hogy leváltották
- 16:02 Így válaszolt Orbán arra, hogy Zelenszkij szerint nincs befolyása Putyinra
- 19:19 Ketten átálltak a Fideszhez, ezért lemondott egyéni mandátumáról Orosháza polgármestere
- 19:02 Medencén kívül kerekedik egy botrány, Virth Balázsért a saját úszói álltak ki
- 18:26 Lecsukták a Vizoviczki köréhez tartozó főrendőröket, egyikük szökni próbált
- 14:59 Vidéki Prókátor: Csodálattal követem Magyar Péter működését, felrázta az apátiából a magyarokat
- 20:08 Megvan, miért nem fogadta el az Európai Bizottság az egyetemi modellválásról szóló törvény módosítását