Tech

Adathalász levelekkel bombázzák a Netflix előfizetőit

A Netflix előfizetőinek érdemes nyitott szemmel járniuk, mivel éppen egy olyan adathalász kampány folyik, melynek célja a felhasználók érzékeny adatainak ellopása. A támadók egy hivatalosnak tűnő e-mailben küldenek figyelmeztetést a Netflix nevében, ami azért különösen becsapós, mert formailag valóban megegyezik a cég üzeneteivel, még a logót is tartalmazza.

A kártékony linket tartalmazó levél arra kéri hibás számlázásra vonatkozva az előfizetőt, hogy frissítse adatait a rendszerben, természetesen ennek célja a bankkártya adatok kicsalása.

A streaming szolgáltatás hivatalos közleménye szerint sosem kér e-mailben személyes adatokat előfizetőitől, így már érdemes alapból gyanakvással kezelni az ilyen típusú leveleket még akkor is, ha azok hivatalosnak tűnnek. Továbbá sosem kérnek kártyaadatokat, jelszavakat, vagy számlaadatokat ilyen úton.

A cég azt tanácsolja, amennyiben bizonytalanok vagyunk a levélben érkezett linkkel kapcsolatban, érdemes a kurzort felé húzva megnézni, hogy milyen címre irányít át, ez legtöbbször elárulja a levél természetét.

Aki úgy érzi, hogy adathalász támadás áldozata lett, azonnal változtassa meg jelszavát, ne csak a Netflixen, de azon más felületeken is, ahol ugyanazt a jelszót használja, illetve ellenőrizze bankszámla fiókját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik