Foci

“Nem vagyok hajlandó fizetni” – mondta Maradona, akinek 40 millió eurós adótartozása van

Diego Maradona csinos kis összeggel tartozik az olasz államkincstárnak, de továbbra sem hajlandó fizetni – írja a Corriere della Sera.

Az Argentínában félistenként tisztelt ex-focista úgy nyilatkozott az olasz lapnak:

Nem tartozom senkinek egy centtel sem, nem vagyok hajlandó fizetni.

Az olasz hatóságok homlokegyenest ellentétes álláspontot képviselnek, szerintük az 55 éves korábbi Napoli-futballista – kamatokkal együtt – 40 millió euróval tartozik az államkincstárnak.

Az olasz újság azért firtatta a kérdést, mert a talján kormány mindenképp fizetésre akarja bírni a tartozással rendelkezőket. Azzal próbálják jobb belátásra bírni a renitenseket, hogy – egyfajta amnesztiát kínálva – elengedik az adósok büntetését.

Maradonát szemmel láthatóan nem győzte meg az ötlet, az ő esetében határozottabb módszerekre van szükség. 2006-ban egy jótékonysági célú meccsen vett részt Nápolyban, mikor lefoglalták két luxuskaróráját, összesen 11 ezer euró értékben. Három évvel később ismét lecsaptak rá, akkor Meranóba ment egy orvosilag ellenőrzött fogyókúrára, ekkor 25 ezer eurós fülbevalójától kellett érzékeny búcsút vennie.

Diego Maradona 206 mérkőzésen viselte a Napoli mezét, ezeken a meccseken 85 gólt és 15 gólpasszt jegyzett. Az olasz klubbal kétszer bajnokságot, egyszer pedig kupát nyert.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik