Sport

Sérülés miatt marad le kilencedik olimpiájáról a 48 éves tornász

Frank Hammerschmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hammerschmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Sérülés miatt lemarad kilencedik olimpiájáról Okszana Csuszovityina olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A 48 éves üzbég versenyző csütörtökön a közösségi oldalán jelentette be, hogy a taskenti Ázsia-bajnokságra gyakorolt talajon, amikor megsérült.

Mivel a kontinensbajnokságon nyílt volna az utolsó esélye részvételi jogot szerezni a párizsi olimpiára, eldőlt, hogy a sportág elnyűhetetlen klasszisa nem indul a nyári játékokon.

„Nem tudok részt venni az Ázsia-bajnokságon és ez nagyon elszomorít, mert régóta készültem már erre a versenyre” – írta Instagram oldalán Csuszovityina, aki ettől függetlenül a helyszínen lesz és szurkolni fog csapattársainak.

A pályafutása során a Szovjetunió és Németország színeiben is indult Csuszovityina – aki június 19-én lesz 49 éves – első világbajnokságán, 1991-ben rögtön három érmet nyert. Kollekciójában a legértékesebb medálok sorában egy olimpiai (1992, Barcelona), három világbajnoki és egy Európa-bajnoki arany szerepel. Van ötkarikás ezüstje is, a vb-ről négy második és négy harmadik helye, Eb-ken pedig kétszer állt a dobogó második, egyszer annak harmadik fokán. Szülőhazája képviseletében az Ázsia-bajnokságokon négy ezüstöt és egy bronzot gyűjtött.

A sportág klasszisánál mindössze egy sportolónő vett részt több olimpián, mégpedig Nino Salukvadze grúz sportlövő, aki Tokióban kilencedik alkalommal lehetett ott a nyári játékokon és az ideire is biztosította már a helyét, írja az MTI.

Kapcsolódó
Az első menetben számoltatott ellenfelére, mégis lemarad az olimpiáról a magyar bokszoló
Veres Roland kezéből kicsúszott a mérkőzés az olimpiai selejtezőtornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik