Élet-Stílus

Miklósa Erika szerint Rost Andreának „összeomlott a művészi reputációja”, mikor Magyar Péter gyűlésén fellépett

Ágota Csaba / RTL és Szajki Bálint / 24.hu
Ágota Csaba / RTL és Szajki Bálint / 24.hu
Azt is elmondta, ő miért vállalt munkát egy olyan tévécsatornánál, ami nem áll közel az ő nemzeti érzetéhez.

Közel másfél órás interjú készített Miklósa Erikával Andor Éva a Négyszemközt című műsorában. A beszélgetés vége felé a műsorvezető rákérdezett az operaénekesnőnél, miért vállalta el a „baloldali” RTL-es The Voice-ban való szereplést. Miklósa azt mondta, szokásához híven nagyon átgondolta a dolgot, mivel ő soha semmit nem bíz a véletlenre.

„Amikor felkértek, azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hogy az én sajátos pedagógiai tematikámat kipróbáljam: hogy működik-e, működik-e gyorsan, hogy működik, és különböző műfajok esetében” – mondta el az egykori coach, aki jó döntésnek tartja, hogy végül igent mondott az ajánlatra. Őt igazolta, hogy végül az ő két versenyzője állt a döntőben, akikkel a mai napig foglalkozik.

Bátorság kell ahhoz, hogy az ember felvállaljon valamit. Arról nem is beszélve, hogy én nem néztem, milyen csatorna, én a lehetőséget néztem. Ebbe a versenybe nemcsak baloldali érzelmű fiatalok jelentkeztek, hanem mindenféle ember volt, és én nem szeretnék különbséget tenni ilyen szempontból

– fogalmazott az énekesnő, hozzátéve: példát is akart statuálni, hogy lehet dolgozni egy olyan csatornánál is, ami nem az érzeteihez közeli. „Én nemzeti érzetű ember vagyok, vajdasági származásúként nem is lehetek más. Elég fura lenne, ha másképp gondolkodnék” – mondta.

Andor ezután megkérdezte vendégétől, mire gondolt, mikor meglátta Rost Andreát énekelni Magyar Péter rendezvényén. Miklósa először azt mondta, nem szeretné kommentelni a dolgot, majd megosztotta a témával kapcsolatos véleményét.

„Ez az ő élete. Én ezzel nem értek egyet, de hát ez… Nem az ő dolga, én mindenkinek ezt mondom” – mondta, majd arról beszélt, szerinte mi egy művész dolga: az, hogy kizárólag a művészetével foglalkozzon.

Ha ilyen típusú rendezvényeken jelenik meg valaki, az nem a művészetről szól számomra. Nem hiszem, hogy én ilyen jellegű rendezvényen feltűnnék. Ez szerintem nem jó húzás, az biztos. Senkinek sem.

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e azóta Rosttal, nemmel felelt, és hozzátette, szerinte pályatársa nem is lenne kíváncsi a véleményére, de ő biztosan azt tanácsolta volna neki, hogy ne lépjen fel a politikai rendezvényen.

Nem szerencsés, mert az a fajta művészeti reputáció (itt vélhetően művészire gondolt Miklósa – a szerk.), amit ő hozott magával eddig, az most egy tollvonással összeomlott. De ez tényleg nem az én dolgom, maradjunk ennyiben. Inkább azt mondom, hogy sajnálom

– zárta le a témát Miklósa Erika.

Rost Andrea áprilisban úgy nyilatkozott, amikor Nagy Ervin felhívta, hogy énekeljen a Magyar által szervezett tüntetésen, először átfutott az agyán szereplése esetleges következménye, hogy mi lesz másnap, de végül pont azért vállalta, mert így boldogan tud a tükörbe nézni. Amikor a helyszínen a békés tömeget látta, biztos volt abban, helyesen döntött.

Kapcsolódó
Magyar Péternek üzent dalával Rost Andrea
Előző beszédét még otthon hallgatta, most szombaton már kiállt mellé a színpadra a világhírű operaénekesnő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik