Belföld

Tizenhárom év fegyházat kértek R. Lajosra, mert a szépségversenyeire jelentkező lányokkal tartatta ki magát

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség R. Lajossal szemben, mert a szépségversenyeinek a részvevőivel tartatta ki magát. Az ügyészség nevet nem említő vádirata szerint a férfi már hosszú ideje foglalkozott női szépségversenyek szervezésével, és modellügynökséget is vezetett. És a munkája során számos nővel került kapcsolatba, akik közül többen hajlandóak voltak pénzért szexuális szolgáltatást nyújtani.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 13 év fegyházbüntetést kértek a 36 rendbeli bűncselekménnyel vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A férfinek több ismerőse volt, köztük kifejezetten jómódú, sok esetben nem magyar állampolgárságú vagy nem Magyarországon élő férfiak, akik szexuális szolgáltatást nyújtó nőket kerestek. R. Lajos pedig anyagi haszonszerzés céljából, rendszeresen szerzett is nőket az ügyfeleinek.

police.hu

Mivel ez a tevékenység egy idő után szélesebb körben ismertté vált, mind a megrendelői, mind pedig a szexuális szolgáltatást nyújtó oldalon, ezért több esetben maguk a nők keresték meg a férfit a közvetítés igénybe vétele érdekében. A férfi 2015 és 2023. között legalább 29 kiközvetítésben vett részt.

– közölte az ügyészség.

R. Lajos leegyeztette a találkozások részleteit, és a prostitúciós keresmény egy részére is igényt tartott, vagy saját maga számára kért ingyenes szexuális szolgáltatást. A vád szerint kiközvetített egy, a szépségversenyein részt vevő, befolyása alatt álló kiskorú lányt, sőt szexuális cselekményt is végzett vele.

police.hu

 A szépségversenyek szervezőjének azonban nemcsak ezek miatt főhet a feje. A vádirat szerint arra kérte az egyik nőt, hogy azt hazudja, hogy nem szexuális cselekmény végzésére, hanem hostess munkára közvetítette ki, s ennek igazolására pedig mutassa be az eljáró hatóságnak az általuk kötött szerződést. A tanúként kihallgatott nő azonban nem tett hamis vallomást.

police.hu

Úgy tudjuk, hogy R. Lajos tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy ő csak hostesseket közvetített, és hogy nincs köze ahhoz, hogy mit műveltek a lányok. 

A Fővárosi Főügyészség 36 rendbeli bűncselekménnyel, köztük minősített emberkereskedelem, üzletszerűen kerítéssel, kitartottsággal, gyermekpornográfiával, valamint büntetőügyben elkövetett hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolja a férfit.

Az ügyészség 13 év fegyházbüntetést és pénzbüntetést kért R. Lajosra azzal, hogy örökre tiltsák el a kiskorúakat érintő foglalkozásoktól. A férfi akár 22 év szabadságvesztést is kaphat a halmazati szabályok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik