Tech

Új trükkel próbálják átverni az OTP ügyfeleit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Új módszerrel próbálkoznak az elmúlt napokban az egyik legnépszerűbb magyar pénzintézet, az OTP Bank ügyfeleinél, írja a PC Fórum.

Míg korábban banki visszaélésekre, nem engedélyezett tranzakciókra hivatkozva próbálták a belépési azonosítókat kicsalni, most némileg hihetőbb okot találtak: új hitelesítési eljárások bevezetésre hivatkoznak. A levélben ez olvasható:

Tisztelt Ügyfelünk,

Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-től új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében. Mivel Ön már regisztrált az online banki szolgáltatásokra, mindössze annyit kell tennie, hogy megerősíti online banki adatait.

Az üzenetben a „május 20-től”-ön kívül nincsenek komolyabb elütések, nyelvtani hibák. Ezen kívül egy szembetűnő hiba látszik: az angolul leírt magyarországi cím a levél alján. A hírek szerint random összehalászott címekre küldik ki a levelet a csalók.

Az e-mail szerint amennyiben a felhasználó megerősíti banki adatait, „bármikor kezelheti pénzét, így jobban kézben tarthatja pénzügyeit”. A kattintható linken természetesen nem az OTP Bank oldala, hanem egy adathalász weblap található, így fontos, hogy amennyiben ilyen üzenetet kap, ne kattintson rá semmilyen linkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik