Sport

Hatalmas kacsa a magyarországi téli olimpia ötlete

A Bors biztos információra hivatkozva azt írta szerda reggel, hogy a kormány nem adta fel olimpiarendezési terveit, és Kósa Lajos ötlete nyomán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az osztrákokkal közösen pályázna a 2026-os téli olimpia rendezésére. Magyarországon nincsenek alpesi számok lebonyolítására alkalmas hegyek, ezért mi csak a jeges számoknak – gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, és jégkorong meccsek – adnánk otthont, míg a többinek Ausztria.

Komolytalan dolog. Valószínűleg onnan ered a hír, hogy hévégén volt egy országos Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége által szervezett értekezlet Mátraházán, ahol Kósa Lajos elnök elmondta, milyen létesítményfejlesztésekben gondolkozik a szövetség. Ami álmainkban megfogalmazódott az az, hogy egyszer, valamikor Magyarország műkorcsolya és jégtánc világbajnokságot rendezhessen. Ehhez az ISU (nemzetközi Korcsolya Szövetség) rendezvények rendkívül szigorú elvárásainak megfelelő jégcsarnok kell. Ilyen még nincs Magyarországon. Az ISU szabályok szerinti jégcsarnokban amúgy valóban, akár olimpiát is lehetne rendezni benne. Feltételezem ezt értette félre valaki a több mint száz résztvevő közül. A téli olimpia társrendezésének a felvetését időszerűtlen történetnek tartom, kiváltképp a budapesti olimpiai pályázat visszavonása után

– reagált megkeresésünkre Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezetője, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság frissen megválasztott alelnöke is. Tekintsük ezt a hiteles információnak, a többi csak hírlapi kacsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik