Média

Búcsúzik Magyarországtól az egyik Disney-gyerekcsatorna

Disney Junior
Disney Junior

Október 12. után már nem lesz elérhető a magyar piacon a Disney Junior – derül ki a sat-tv-radio.hu honlapról.

A The Walt Disney Company kisgyermekeket célzó csatornája hazánkban kevés szolgáltató kínálatában volt elérhető, a műholdas szolgáltatók közül például csak a DIGI szatellites rendszerében, ám például a kábeles DIGI kínálatában már nem. Kábelen egyébként jelentősebb szolgáltatók között a UPC digitális kábelrendszerén volt elérhető.

A sat-tv-radio.hu hozzátette, a Disney Junior műsorainak egy része a “nagy testvér” Disney Channelen meglehetősen korlátozott számban érhető el, de az állami M2-n naponta kétszer a Disney Junior műsorblokkban is láthatók, egyes rajzfilmjei HD minőségben is. A Disney Junior célközönségét megcélzó konkurens, a Viacom médiavállalathoz tartozó Nick Jr sokkal sikeresebb, a nagy hálózatok mindegyikén megtalálható a tulajdonos Viacom széles csatornaválasztéka nyújtotta “csatornacsomagolásnak” köszönhetően.

Egyébként a gyerekeknek szóló tévés piac eléggé telítettnek tűnik, hiszen a Turner Broadcastinghoz tartozó Cartoon Network és a Boomerang mellett még olyan szereplők is csatáznak a gyerekek figyelméért mint az állami M2, az Andy Vajna kormánybiztoshoz tartozó, tavaly ősszel indult Kiwi TV, vagy a már említett Nick Jr és “testvére,” a Nickelodeon, és persze ott van a Disney másik csatornája, a Disney Channnel is. Valószínűleg ezek a tényezők is hozzájárulhattak a Disney Junior csatorna kivonulásához,mint ahogy az is, hogy a televíziós műsorterjesztő cégek hálózatai eléggé telítettek, így elég nagy küzdelmek folynak azért, hogy mely csatornák tudnak bekerülni a tévés előfizetői csomagokba.

Októberben egyébként két másik tévécsatorna is megszűnik, a Sony ugyanis kivezeti az AXN White és AXN Black adókat a magyar piacról. Érkezik viszont két új másik Sony-csatorna, melyek hazánkban debütálnak elsőként a régióban.

tévé
Megszűnik az AXN White és Black, két új Sony-csatorna kerül a helyükre
A Sony Pictures Television Networks újrapozícionálja az AXN White és az AXN Black csatornákat, a régióban elsőként Magyarországon a helyükön debütál a Sony Max és a Sony Movie Channel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik