Média

Andy Vajna mesecsatornát is indít szeptember végén

gyerekek a tévé előtt
gyerekek a tévé előtt

A Kiwi TV logója
A Kiwi TV logója

Az Andy Vajna féle TV2 Média Csoport terjeszkedésének következő állomásaként, várhatóan a Chili TV nevű új gasztrocsatornával azonos napon, szeptember 26-án 13 órakor – elindul a Kiwi TV elnevezésű televízió is, mely kifejezetten a 4 és 12 év közötti gyerekeket célozza majd.

A mesecsatorna kínálata meglehetősen tág lesz: klasszikus rajzfilmektől kezdve különféle a mai animációs sorozatokig és oktató, szórakoztató tartalmakig sok mindent vetítenek majd Az első héten érkezik például a Sissi hercegnő kalandjai és Zűrgombócok is. Premierepizódokkal jönnek továbbá a Hupikék Törpikék, valamint olyan klasszikusok is visszatérnek mint Mátyás király történetei.  Újra képernyőre kerül Bogyó és Babóca, a Babar, a Popeye, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, vagy éppen a Dixi kutya is.

Román fennhatóság alatt

Korábban megírtuk: Andy Vajna új tévécsatornái a román médiahatóság joghatósága alá kerültek. Ez azt jelenti, hogy nem vonatkozik rájuk a magyar médiatörvény, és a román költségvetést gazdagítja majd a kormánybiztos kezére került médiavállalat, ami százmilliókban mérhető károkat okoz a magyar költségvetésnek. A romániai joghatóságnak azonban most némi kárát is látják majd a Kiwi TV esetében, ugyanis a dtwnews szerint nem Y (gyerekeknek szánt műsor) vagy a korhatár nélkül megtekinthető (G) besorolás alá kerül, hanem a 12 éven aluliak számára csak szülői engedéllyel vagy nagykorú felügyelete mellett ajánlott romániai AP kategóriába. Emiatt például a gyerekzáras tévék esetében problémák merülhetnek fel, a gyerekcsatornát nem fogják tudni csak úgy, szabadon bekapcsolni maguknak a gyerekek, ez pedig negatívan hathat a nézettségre.

Idén május óta jönnek az újabb és újabb Vajna-tévék

Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport kábelportfólió-igazgatója egyébként idén májusban jelentette be, hogy idén több új tévécsatornát is indítanak az Andy Vajna által tavaly felvásárolt tévétársaságnál. Ennek nyomán jött létre azóta az Izaura TV, a Mozi+, a Zenebutik, a Prime és a Spíler TV is, illetve épp tegnap írtuk meg, hogy szeptember 26-án indul a Chili TV nevű gasztrocsatorna is. A Fischer által bejelentett csatornák közül amúgy többel jogi gondok is felmerültek, így például a Joy TV a Joy magazint kiadó Marquard Mediával kialakult védjegyoltalmi és doménvita miatt egyelőre nem tudott elindulni.  A Zenebutik elnevezéssel is gondjuk akadt: annak ellenére kezdték el használni a kormánybiztos tévéjénél, hogy az megegyezik a köztelevízió több évtizede használt, bejáratott Zenebutik című műsorának nevével, a műsort szerkesztő Juhász Előd pedig a 24.hu-tól értesült először arról, hogy műsorának nevét kezdik el használni a TV2-nél. A felek között kialakult vitában máig nincs egyezség, az MTVA-nak nem fizetett a névhasználatért a TV2, legalábbis amikor a korábban még megígért megállapodást kikértük közérdekű adatigényléssel, dokumentumok helyett azt a választ kaptuk, hogy nem született megállapodás a névhasználat kapcsán. Pedig a Zenebutik indulásakor még azt mondta a TV2 sajtóosztálya, hogy mindenképpen meg fognak egyezni a névvel kapcsolatban.

A 24.hu egyébként kereste a TV2 sajtóosztályát, hogy megtudjuk, a Kiwi TV mely szolgáltatóknál lesz elérhető, az hogyan lesz fogható. A sajtóosztályon választ ígértek. Amint megérkezik az információ, természetesen beszámolunk róla.

Az új csatorna arculatát, szín- és formavilágát egyébként az Umbrella csapata valósította meg. Az elsődleges szempont az volt, hogy az új csatorna célcsoportjához, azaz a 4-12 éves gyermekek számára is vonzó, egyben könnyen értelmezhető vizuális világot alakítsanak ki.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik