Peresztegi Zoltán
Média

A volt Google-főnök az OXO-hoz igazolt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 04. 12:07

Február 1-jétől az OXO csoport csapatát erősíti Peresztegi Zoltán, ő igazgatja a frissen alapított Los Angeles-i képviseletet.

A korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember az Oszkó Péter nevéhez fűződő befektetőcég frissen alapított Los Angeles-i képviseletét igazgatja. Peresztegi feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése és további kiépítése, a portfólió cégekbe társ- és következő körös finanszírozók bevonása.

A Jeremie csapok 2016-os záródásával komoly szárazságra kell felkészülnie a hazai startup ökoszisztémának, emiatt az induló vállalkozások nemzetközi ambícióit támogató új lehetőségek 2016-tól várhatóan jelentősen felértékelődnek. Ezt felismerve alapította meg az OXO csoport kaliforniai képviseletét, amelynek célja a cég portfóliójába tartozó cégek képviselete és a piacra jutásuk segítése.

Az OXO Csoport mindennemű állami vagy uniós forrás igénybevétele nélkül mára regionális szinten is meghatározó szereplője lett a piacnak. A folyamatos fejlődés eredménye, hogy Peresztegi Zoltán személyében egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett szakemberrel tudjuk portfóliócégeinket segíteni a startup vállalkozások Nirvánájaként számon tartott Szilícium Völgyben”

– mondta el Oszkó Péter, az OXO csoport vezetője.

A szakemberek szerint jellemzően az akár trendalakító big data és sharing economy (megosztáson alapuló gazdaság, lásd Uber, Airbnb stb.), illetve a hardver fejlesztéseket is célzó wearables (viselhető eszközök), IoT (Internet of Things, azaz a Dolgok Internete) és augmented reality (kiterjesztett valóság) típusú projektjeiknek van a legnagyobb esélye a tengerentúli betörésre, de hangsúlyozták, hogy egyenként dől el, mely projekteket irányítják az amerikai, az európai és más piacok felé.

Az OXO egy új fejezet kezdete az életemben – szeretem feszegetni a komfortzónám határait, a startup világ pedig egy olyan dinamikusan fejlődő iparág, amely minden abban aktívan résztvevőt rákényszerít a folyamatos tanulásra, megújulásra”

– mondta el Peresztegi Zoltán.

Az OXO csoport portfólióba jelenleg 28 cég tartozik, ebből tíz jutott már első körös finanszírozáshoz, míg a befektetők és induló vállalkozások egymásra találását katalizáló OXO Stockon 140 invesztor és 65 startup regisztrált, és összesítve eddig 13,3 millió eurós befektetés realizálódott.

Peresztegi – akit a szakmában sokáig csak Mr. Google Magyarországként emlegettek – 2006 és 2009 között volt a Google Magyarország hazai vezetője, majd  a Jófogás.hu operatív vezetője lett. Ezután a Jófogás nemzetközi médiatulajdonosa, a Schibsted alelnöki pozícióját töltötte be Barcelonában.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.