Kultúra

Szomorúan nyitott az Agymenők

A 2007 óta futó Agymenők szeptember 21-én indította kilencedik évadát. A négy geek srác élete eddig sem volt fenékig tejfel, de úgy tűnik, a java csak most jön.

Raj, Leonard, Howard és Sheldon nyolc évadon keresztül próbáltak csajozni, menő tudósok lenni, és egyáltalán megtalálni helyüket a világban, aminek mindig az a vége, hogy a felsorolás első eleme nélkül mégsem élet az élet. A tavalyi félévadzáróban is erre jutottunk.

big-bang-theory

A kilencedik Agymenők-évad nyitó epizódja Penny és Leonard régen várt esküvőjével indít Las Vegasban, miközben Amy úgy tűnik elhatározásra jut Sheldont illetően. Az előző évad azzal ért véget, hogy Sheldon “a legfőbb gyűrű-szakértőt”, egy Gollam-szobrot hívja segítségül, viszont rövid időn belül nettó nőgyűlölővé válik puszta sértettségből. Sajnálatos módon azonban a megszokott kedélyes és néha cinikus humorizálás ide már nem elég. Ami mindig is a legnagyobb erénye volt a sorozatnak, hogy az épp aktuális vagy éppen klasszikus popkultúrát beleszövi a szereplők mindennapjaiba, az mára már, ha erőlködésnek nem is, de mindenképpen porosnak hat.

sheldon

A többi szereplő egyelőre köszöni jól van. Howard és Bernadette titkon örülnek, hogy ők a mintapár, holott tudjuk, hogy rengeteget veszekednek, de még most sem merül fel a régóta a levegőben lebegő válás gondolata. Raj és Stuart (aki Howard anyjának házában él) keseregnek picit az egyedülléten, de most olyan, mintha az írók nem is erőltették volna meg magukat, hogy karaktereikkel bármi is történjen az első epizódban. Persze ez nem törvényszerű, mégis érdekes lett volna, ha az ő szálaik is elindulhattak volna valamilyen irányban.

leonard

Mielőtt azt gondolnánk, hogy Leonard és Penny mostantól boldog házasságban fognak élni, tévedünk, ugyanis egy régi ügy felemlegetése teljesen tönkre vágja a nászéjszakájukat.

Összességében egy nagyon szomorú, depresszív, ezzel együtt mégsem elég erős első részt kaptunk, ami után csak reménykedhetünk, hogy a decemberben érkező Star Wars VII tiszteletére írt epizód visszaidéz majd valamit a sorozat eddigi évadaiból. Az erő legyen a sorozat íróival!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik